Veģetārā lazanja

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Šampinjoni
     500 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Dzeltenā paprika
     1 gab.
  • Sarkanā paprika
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Rozmarīns
     1 ēdamk.
  • Timiāns
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Sarkanvīns
     50 ml
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Konservēti tomāti
     400 g
  • Lazanjas plāksnes
      9 gab.
  • Rīvēts siers
     300 g
  • Feta
     300 g
  • Piens
     250 ml
  • Saldais krējums
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem.

 

Lielā pannā sakarsē olīveļļu.

 

Šampinjonus saplucina nevienādos gabalos un ber pannā.

 

Pievieno mazos gabalos sagrieztu papriku un sīpolus.

 

Sagriež ķiplokus un kopā ar rozmarīnu, timiānu, sāli, pipariem pievieno dārzeņiem un sautē 8-10 min.

 

Pievieno tomātu pastu, kumīnu, kanēli, čili pārslas, visu kārtīgi samaisa un turpina sautēt

 

Pievieno vīnu, cukuru, tomātus, visu samaisa un sautē vēl 2-3 min. 

 

Lazanjas trauku apslaka ar olīveļļu.

 

Traukā sakārto lazanjas plāksnes tā, lai tās pārklāj visu pamatni.

 

Traukā liek pusi no dārzeņu sautējuma.

 

Pievieno ⅓ rīvēta siera un pusi no fetas siera, ko lauž gabalos un izber pa trauku.

 

Kārto nākamo slāni ar lazanjas plāksnēm.

 

Liek atlikušo dārzeņu sautējumu, ⅓ rīvēta siera un atlikušo fetas sieru.

 

Pa virsu liek lazanjas plāksnes.

 

Atsevišķā bļodā samaisa pienu un saldo krējumu.

 

To pārlej lazanjas plāksnēm un apber ar atlikušo rīvēto sieru.

 

Trauku apklāj ar foliju un liek cepties 40 min.

 

Tad noņem foliju un liek cepties vēl 20-30 min, līdz siers ir zeltaini brūns.

 

Lazanju pasniedz siltu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Makaroni ar gaļu

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti