Viltotais zaķis
-
Gatavošana 1h 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Baltmaize2 šķēlīte (-s)
-
Malta cūkgaļa500 g
-
Sīpols1 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Oregano1 Tējkarotes
-
Parmas siers (rīvēts)80 g
-
Žāvētas plūmes80 g
-
Ola1 gab.
-
Bekons350 g
-
Sāls0.5 Tējkarotes
-
Pipari0.5 Tējkarotes
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Baltmaizes šķēles bez garozas liek grauzdēties cepeškrāsnī 190 °C 7–10 min. Sadrupina un pievieno cūkgaļai.
Traukā sakuļ olu un pievieno gaļai. Pēc tam pievieno Parmas sieru, sīki sagrieztu sīpolu, ķiploku un 2 bekona šķēles. Pievieno oregano, sāli un piparus pēc garšas un visu labi samīca.
Cepamajā formā izklāj atlikušās bekona šķēles, lai tās karātos pāri malām. Pilda ar pusi gaļas masas, kārtīgi piespiežot. Pa vidu kārto žāvētas plūmes. Un pa virsu liek otru gaļas masas daļu, kārtīgi nospiežot. Aizloka bekonu.
Pannu liek uz cepamās pannas, kurā ieliets ūdens un cep cepeškrāsnī 190 °C 1 h. Atdzesē 10 min., nolej lieko šķidrumu un liek uz šķīvja.
Griež biezās šķēlēs un pasniedz siltu vai aukstu kopā ar salātiem.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize