Viltotais zaķis

  • Gatavošana 1h 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Baltmaize
     2 šķēlīte (-s)
  • Malta cūkgaļa
     500 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Oregano
     1 tējk.
  • Parmas siers (rīvēts)
     80 g
  • Žāvētas plūmes
     80 g
  • Ola
     1 gab.
  • Bekons
     350 g
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pipari
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baltmaizes šķēles bez garozas liek grauzdēties cepeškrāsnī 190 °C 7–10 min. Sadrupina un pievieno cūkgaļai.
Traukā sakuļ olu un pievieno gaļai. Pēc tam pievieno Parmas sieru, sīki sagrieztu sīpolu, ķiploku un 2 bekona šķēles. Pievieno oregano, sāli un piparus pēc garšas un visu labi samīca.
Cepamajā formā izklāj atlikušās bekona šķēles, lai tās karātos pāri malām. Pilda ar pusi gaļas masas, kārtīgi piespiežot. Pa vidu kārto žāvētas plūmes. Un pa virsu liek otru gaļas masas daļu, kārtīgi nospiežot. Aizloka bekonu.
Pannu liek uz cepamās pannas, kurā ieliets ūdens un cep cepeškrāsnī 190 °C 1 h. Atdzesē 10 min., nolej lieko šķidrumu un liek uz šķīvja.
Griež biezās šķēlēs un pasniedz siltu vai aukstu kopā ar salātiem.

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti