Viskija liellopa gaļas burgers

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kotlete

  • Liellopa maltā gaļa
     450 g
  • Svaigs baziliks (sagriezts)
     2 Šķipsniņa
  • Olas
     2 gab.
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     1 Šķipsniņa
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)

Burgeris

  • Viskijs
     4 Ēdamkarote
  • Bekona strēmelītes
      4 gab.
  • Dzeltenie sīpoli
     2 gabali
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Bekona tauki (no saceptā bekona)
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Tējkarotes
  • Burgeru maizītes
     4 gabali
  • Mērce BBQ
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā savieno visas kotletes sastāvdaļas un samaisa kārtīgi. Tad veido kotlešu formas un liec ledusskapī atdzesēties.

Cep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem bekona strēmeles, uzliek uz papīrdvieļa. Taukus no bekona cepšanas pataupa.

Pannā bekona taukiem pievieno olīveļļu. Tajā apcep sīpolus, kas sagriezti strēmelēs. Pievieno sāli un piparus un cep, līdz sīpoli ir karamelizējušies.

Atsevišķā traukā ielej viskiju un smalki sagrieztu ķiploku. Ieliek kotletes un ļauj marinēties 15 minūtes. Tad apgriež kotleti otrādi un atstāj uz vēl 15 minūtēm.

Cep kotletes uz vidējas uguns 5 minūtes no katras puses. Pēdējā cepšanas minūtē uz kotletes uzliek divas siera šķēles, lai tas nedaudz izkausējas.

Kotletes liek uz apakšējās maizes. Pa virsu liek karamelizētos sīpolus un bekona šķēles. Uzliek otru maizi un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Ābolu burgers

25min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Irbītes

3h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes