Vista Austrumu mērcē

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Koriandrs
     1.5 tējk.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Kurkuma
     0.5 tējk.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Ingvers malts
     1 ēdamk.
  • Melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Sinepju pulveris
     0.5 tējk.
  • Krustnagliņas
     0.5 tējk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Vistas buljons
     240 ml
  • Konservēti tomāti
     170 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kajēnas pipari
      pēc garšas
  • Vistas fileja
     680 g
  • Kartupeļu ciete
     1 tējk.
  • Saldais krējums
     80 g

Dekors

  • Basmati rīsi
      pēc garšas
  • Svaigs koriandrs
      pēc garšas
  • Lavaša maize
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nelielā bļodā samaisa visas garšvielas. 

 

Cepešpannā sakarsē olīveļļu un 4-6 minūtes apcep sagrieztus sīpolus.

Pievieno sagrieztus ķiplokus un garšvielu maisījumu. Visu sautē 1 minūti.

 

Pievieno vistas buljonu un tomātus, paaugstina temperatūru līdz vārīšanai, tad atkal samazina un ļauj sautēties vēl 5 minūtes.

 

Masu sablendē blenderī, tad liek uz pannas un uzkarsē līdz sautēšanas temperatūrai.

 

Pievieno sāli, kajēnas piparus un sagrieztu vistas fileju. 

 

Sautē 12 minūtes, līdz vista kļūst mīksta.

 

Pievieno cieti un kārtīgi samaisa.

 

Izslēdz plīti un masā vienmērīgi iemaisa saldo krējumu.

 

Pasniedz ar vārītiem basmati rīsiem, svaigu koriandru un lavaša maizi.  

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti

Meloņu un vistas salāti

20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti