Vista Austrumu mērcē

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Koriandrs
     1.5 Tējkarotes
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Kurkuma
     0.5 Tējkarotes
  • Kanēlis
     0.5 Tējkarotes
  • Ingvers malts
     1 Ēdamkarote
  • Melnie pipari
     0.5 Tējkarotes
  • Sinepju pulveris
     0.5 Tējkarotes
  • Krustnagliņas
     0.5 Tējkarotes
  • Olīveļļa
     2 Ēdamkarote
  • Sīpols
     1 gabali
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Vistas buljons
     240 ml
  • Konservēti tomāti
     170 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Kajēnas pipari
      pēc garšas
  • Vistas fileja
     680 g
  • Kartupeļu ciete
     1 Tējkarotes
  • Saldais krējums
     80 g

Dekors

  • Basmati rīsi
      pēc garšas
  • Svaigs koriandrs
      pēc garšas
  • Lavaša maize
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nelielā bļodā samaisa visas garšvielas. 

 

Cepešpannā sakarsē olīveļļu un 4-6 minūtes apcep sagrieztus sīpolus.

Pievieno sagrieztus ķiplokus un garšvielu maisījumu. Visu sautē 1 minūti.

 

Pievieno vistas buljonu un tomātus, paaugstina temperatūru līdz vārīšanai, tad atkal samazina un ļauj sautēties vēl 5 minūtes.

 

Masu sablendē blenderī, tad liek uz pannas un uzkarsē līdz sautēšanas temperatūrai.

 

Pievieno sāli, kajēnas piparus un sagrieztu vistas fileju. 

 

Sautē 12 minūtes, līdz vista kļūst mīksta.

 

Pievieno cieti un kārtīgi samaisa.

 

Izslēdz plīti un masā vienmērīgi iemaisa saldo krējumu.

 

Pasniedz ar vārītiem basmati rīsiem, svaigu koriandru un lavaša maizi.  

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sautēta truša gaļa

2h • Vidēji grūti

Pildīta vista ar sparģeļiem

50min • Vidēji grūti

Ābolu burgers

25min • Viegli