Vistas gaļas sautējums ar safrānu un cukurzirņiem

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti
Vistas gaļas sautējums ar safrānu un cukurzirņiem

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Vistas gaļa (vēlams, nelielas filejas)
     500 g
  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Vistas buljons (buljons vai kubiņi un ūdens)
     2 ml
  • Safrāns
     0.05 g
  • Kukurūzas ciete
     2 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Ķiršu tomāti
     250 g
  • Cukurzirņi
     150 g
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)

Pasniegšanai

  • Rīsi
      pēc garšas
  • Salāti
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vistas gaļas ēdieni Ziemassvētkos kļūst arvien populārāki. Šis vistas sautējums ar safrānu strauji kļūst par jaunu iecienītāko Ziemassvētku ēdienu gan maziem, gan lieliem. Cukurzirņi, tomāti un pētersīļi safrāna vistas gaļas sautējumam piešķir vēl izteiksmīgāku garšu.

Nomizo un sagriez sīpolus un ķiplokus.

Vistas gaļu, sīpolus un ķiplokus pa daļām pannā apcep eļļā. Liec vistas gaļu, sīpolus un ķiplokus katlā.

Vistas gaļu ar sīpoliem un ķiplokiem uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojot krējumu, vistas buljonu un safrānu. Vāri uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes.

Sajauc kukurūzas cieti ar nedaudz ūdens un pievieno sautējumam. Pievieno sāli un piparus.

Tomātus sagriez uz pusēm. Pievieno sautējumam cukurzirņus un tomātus un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Rupji sakapā un pārkaisi sautējumam pētersīļus.

Servēšanai: Pasniedz sautējumu ar rīsiem un salātiem.

Saistītās receptes

Steika salāti

25min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Leftover vistas zupa

35min • Viegli

Korejiešu ribiņas

1h 30min • Vidēji grūti