Vistas gaļas zupa

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Vistas gaļas zupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Cāļu stilbi
     3 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Seleriju kāti
     3 gab.
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Puravs
     1 gab.
  • Tomātu biezenis
     200 g
  • Konservētas pupiņas
     230 g
  • Lapu kāposta lapas
     2 gabali
  • Sāls
      pēc garšas
  • Olīveļļa
      apcepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā olīveļļā apcep cāļa gaļu un pievieno uz pusi sagrieztus, bet nemizotus burkānus un purava zaļo daļu un sautē 2 minūtes. 

Pievieno tomātu biezeni un vismaz 2-3 l ūdens. 

Līdzko sāk vārīties, samazini temperatūru uz pusi, ļauj tam tvaikot. 

Pievieno veselu ķiploku un sāli. 

Buljonam ir jāvārās vismaz 45 minūtes līdz 1 stundai, lai putna gaļa atlektu no kaula. 

Nokās buljonu un liec to atpakaļ sildīties. 

Pievieno attīrītu gaļu un burkānus, sagrieztus mazākos gabalos, bez mizas. 

Tāpat pievieno sagrieztus seleriju kātus, pupiņas un lapu kāposta lapas. 

Vāri zupu vēl 10 minūtes, noņem no plīts un ļauj garšām savilkties vēl vismaz 10 minūtes. 

“Nestreb karstu”!

Saistītās receptes

Kraukšķīgā vista

30min • Vidēji grūti

Wok ar dārzeņiem un vistu

30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes