Sastāvdaļas
Marināde
-
Vistas šķinķis bez kaula500 g
-
Rīvēts ingvers1 ēdamk.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Bezpiedevu vai grieķu jogurts200 ml
-
Čili pulveris1 šķipsniņa (-s)
-
Koriandrs0.5 tējk.
-
Kumīns0.5 tējk.
-
Garam masala0.5 tējk.
-
Kurkuma0.5 tējk.
-
Zaļš čili1 gab.
Mērce
-
Ghee sviests3 ēdamk.
-
Liels sīpols1 gab.
-
Kumīns1 tējk.
-
Sinepju sēklas1 tējk.
-
Kaltēts baziliks0.5 tējk.
-
Saldās paprikas pulveris0.5 tējk.
-
Malts kardamons0.5 tējk.
-
Malts kanēlis1 tējk.
-
Tomātu pasta1 ēdamk.
-
Maltas mandeles50 g
-
Brūnais cukurs1 šķipsniņa (-s)
-
Ābola vīna etiķis1 ēdamk.
-
Tomātu biezenis500 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo marinādi vistai. Vistu sagriez mazos gabaliņos un ieliec bļodā. Virtuves kombainā liec ingveru un ķiploku daiviņas, sablendē līdz izveidojas masa, vajadzības gadījumā vari pievienot arī ūdeni. Pusi no masas noliec malā mērcei. Atlikušās marinādes sastāvdaļas liec kombainā un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Šo masu liec pāri vistai un rūpīgi samaisi. Liec ledusskapī uz vismaz 1 stundu, vislabāk uz 4 stundām vai pat nakti.
Lai pagatavotu mērci, lielā, bet seklā pannā uzkarsē Ghee sviestu. Pannā liec sīpolus un cep aptuveni 15 minūtes, līdz kļūst brūni. Pievieno garšvielas, atlikušo ingvera-ķiploka pastu un cep vēl 2 minūtes. Pievieno tomātu biezeni, maltas mandeles, šķipsniņu cukura un etiķa, vāri vēl 1 minūti. Pielej 250 ml ūdens, nogriez uz zemas temperatūras un vāri vismaz 1 stundu, līdz mērce ir gatava. Mērcei jābūt biezai un krēmīgai. Mērci vari uzglabāt līdz 48 stundām ledusskapī, kamēr vista marinējas.
Uzsildi krāsni uz 190 grādiem. Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un saliec marinētos vistas gabaliņus, cep grila režīmā 10-15 minūtes, līdz kļūst zeltaini. Kad vista gatava, izņem no krāsns un noliec malā.
Atkārtoti uzsildi mērci, pievieno atlikušo marinādi un apcepto vistas gaļu. Vāri 20 minūtes līdz vista ir pilnībā gatava, beigās pievieno atlikušo Ghee sviestu.
Atstāj kariju uz dažām minūtēm atpūsties. Kariju pasniedz ar rīsiem vai naan maizīti. Kariju vari pārkaisīt ar svaigi sakapātu koriandru un mandeļu pārslām.