Vistas karijs Tikka Masala

  • Gatavošana 4h 30min
  • Vidēji grūti
Vistas karijs Tikka Masala
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Marināde

  • Vistas šķinķis bez kaula
     500 g
  • Rīvēts ingvers
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Bezpiedevu vai grieķu jogurts
     200 ml
  • Čili pulveris
     1 šķipsniņa (-s)
  • Koriandrs
     0.5 tējk.
  • Kumīns
     0.5 tējk.
  • Garam masala
     0.5 tējk.
  • Kurkuma
     0.5 tējk.
  • Zaļš čili
      1 gab.

Mērce

  • Ghee sviests
     3 ēdamk.
  • Liels sīpols
     1 gab.
  • Kumīns
     1 tējk.
  • Sinepju sēklas
     1 tējk.
  • Kaltēts baziliks
     0.5 tējk.
  • Saldās paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Malts kardamons
     0.5 tējk.
  • Malts kanēlis
     1 tējk.
  • Tomātu pasta
     1 ēdamk.
  • Maltas mandeles
     50 g
  • Brūnais cukurs
     1 šķipsniņa (-s)
  • Ābola vīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Tomātu biezenis
     500 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo marinādi vistai. Vistu sagriez mazos gabaliņos un ieliec bļodā. Virtuves kombainā liec ingveru un ķiploku daiviņas, sablendē līdz izveidojas masa, vajadzības gadījumā vari pievienot arī ūdeni. Pusi no masas noliec malā mērcei. Atlikušās marinādes sastāvdaļas liec kombainā un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Šo masu liec pāri vistai un rūpīgi samaisi. Liec ledusskapī uz vismaz 1 stundu, vislabāk uz 4 stundām vai pat nakti.
Lai pagatavotu mērci, lielā, bet seklā pannā uzkarsē Ghee sviestu. Pannā liec sīpolus un cep aptuveni 15 minūtes, līdz kļūst brūni. Pievieno garšvielas, atlikušo ingvera-ķiploka pastu un cep vēl 2 minūtes. Pievieno tomātu biezeni, maltas mandeles, šķipsniņu cukura un etiķa, vāri vēl 1 minūti. Pielej 250 ml ūdens, nogriez uz zemas temperatūras un vāri vismaz 1 stundu, līdz mērce ir gatava. Mērcei jābūt biezai un krēmīgai. Mērci vari uzglabāt līdz 48 stundām ledusskapī, kamēr vista marinējas.
Uzsildi krāsni uz 190 grādiem. Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru un saliec marinētos vistas gabaliņus, cep grila režīmā 10-15 minūtes, līdz kļūst zeltaini. Kad vista gatava, izņem no krāsns un noliec malā.
Atkārtoti uzsildi mērci, pievieno atlikušo marinādi un apcepto vistas gaļu. Vāri 20 minūtes līdz vista ir pilnībā gatava, beigās pievieno atlikušo Ghee sviestu.

Atstāj kariju uz dažām minūtēm atpūsties. Kariju pasniedz ar rīsiem vai naan maizīti. Kariju vari pārkaisīt ar svaigi sakapātu koriandru un mandeļu pārslām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti