Vistas kebabs uz grila

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Vistas kebabs uz grila
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Gaļa

  • Vistas šķiņķīši
     500 g

Salāti

  • Spināti
     3 sauja (-s)
  • Rukola
     1 sauja (-s)
  • Pavasara mix salāti
     1 sauja (-s)
  • Gurķis
     1 gabali
  • Redīsi
      7 gab.
  • Čili
      3 gab.
  • Sezama sēklas
     3 ēdamk.
  • Humoss
     2 ēdamk.

Marināde

  • Sweet čili ar mango mērce
     4 ēdamk.
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Bbq garšvielas
     0.5 tējk.
  • Eļļa
     1 ēdamk.
  • Medus
     0.5 tējk.
  • Paprikas pulveris
     1.5 ēdamk.
  • Citrons
     0.5 gab.

Salātu mērce

  • Citrons
     0.5 gab.
  • Medus
     1 tējk.
  • Eļļa
     3 ēdamk.
  • Sezama eļļa
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc visas marinādes sastāvdaļas.
Vistas šķiņķīšus pārbauda, lai nav kaulu pārpalikumu, un liek uz karstām grila restēm.
Ar silikona otiņu apsmērē vistu šķiņķīšu augšējo pusi un pēc minūtes to apgriež.
Atkal apsmērē šķiņķīšus un griež uz otru pusi.
Cep vismaz 10 minūtes, līdz gatavi.
Pēdējo reizi apgriežot, apkaisa ar sezama sēklām (atkarīgs no karstuma).
Uz grila restēm uzliek tortiljas maizi un dažas sekundes uzsilda no katras puses.
Uz tortiljas smērē humusu, liek salātus, sagrieztu gurķi, redīsus.
Sajauc salātu mērci un apslaka tos.
Pievieno sagrieztu, siltu vistas gaļu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti