Vokpannā gatavota pikantā palija

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Vokpannā gatavota pikantā palija
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Palija
     1 gab.
  • Eļļa cepšanai
     2 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Šalotes sīpols
     1 gabali
  • Svaigs čili
      0.3 gab.
  • Buljons
     1 L
  • Olu nūdeles
     100 g
  • Ingvers
      5 strēmeles
  • Galangal
      5 strēmeles
  • Citronzāle
      1 stiebriņš
  • Laima sula
     1 gab.
  • Zivju mērce
     1 tējk.
  • Cukurs
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tiem, kuriem tīk laiku pa laikam eksperimentēt virtuvē!

Veselai palijai ādā iegriez strīpiņas.

Vokpannā sakarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas cep ķiplokus (nomizotus, smalki sagrieztus), sīpolus (nomizotus, smalki sagrieztus) un čili (smalki sagrieztu), līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

Pielej buljonu un uzkarsē.

Liec veselu paliju pannā, pievieno ingveru (nomizotu, sagrieztu strēmelēs), galangal (nomizotu, sagrieztu strēmelēs) un citronzāli (smalki sagrieztu).

Pēc 5 minūtēm uzmanīgi apgriez paliju uz otru pusi un turpini vārīt.

Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot nūdeles, vāri vēl 2 minūtes un noņem no uguns.

Katlā uzvāri ūdeni, pievieno nūdeles, pavāri 2 minūtes un nokās ūdeni.

Pasniedz nūdeles kopā ar paliju un austrumniecisko mērci.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti