Sastāvdaļas
Dzēriens
-
Stipra filtra kafija200 ml
-
Piparkūku sīrups10 ml
-
Piens vai tā alternatīva50 ml
-
Liķieris Baileys (pēc izvēles)50 ml
-
Putukrējumspēc garšas
Sīrups
-
Ingvera sakne2 cm
-
Kanēļa standziņas3 gab.
-
Smaržīgie pipari1 ēdamk.
-
Brūnais cukurs100 g
-
Ūdens200 ml
-
Vaniļas ekstrakts1 tējk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sāc ar sīrupa pagatavošanu. Receptes sastāvdaļu ir pietiekami lielākam sīrupa daudzumam, taču to var brīvi izmantot vairākām svētku kafijām.
Nomizo ingvera sakni.
Uz vidējas uguns mazā katliņā apgrauzdē kanēli un smaržīgos piparus.
Samazini liesmu, sagriez un pievieno katliņā ingveru, ūdeni, brūno cukuru un vaniļu un vāri aptuveni 15–20 minūtes, līdz iegūsti vēlamo pikanto garšu.
Nokās un atdzesē, uzglabā vēlākai izmantošanai pat mēnesi.
Pagatavo kafiju, ielej krūzē un pievieno sīrupu, pienu (vai Baileys), kārtīgi samaisi.
Pārklāj kafiju ar putukrējumu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.