Ziemassvētku rīta kafija

  • Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti
Ziemassvētku rīta kafija
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

Dzēriens

  • Stipra filtra kafija
     200 ml
  • Piparkūku sīrups
     10 ml
  • Piens vai tā alternatīva
     50 ml
  • Liķieris Baileys (pēc izvēles)
     50 ml
  • Putukrējums
      pēc garšas

Sīrups

  • Ingvera sakne
      2 cm
  • Kanēļa standziņas
      3 gab.
  • Smaržīgie pipari
     1 ēdamk.
  • Brūnais cukurs
     100 g
  • Ūdens
     200 ml
  • Vaniļas ekstrakts
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sāc ar sīrupa pagatavošanu. Receptes sastāvdaļu ir pietiekami lielākam sīrupa daudzumam, taču to var brīvi izmantot vairākām svētku kafijām.
Nomizo ingvera sakni.
Uz vidējas uguns mazā katliņā apgrauzdē kanēli un smaržīgos piparus.
Samazini liesmu, sagriez un pievieno katliņā ingveru, ūdeni, brūno cukuru un vaniļu un vāri aptuveni 15–20 minūtes, līdz iegūsti vēlamo pikanto garšu.
Nokās un atdzesē, uzglabā vēlākai izmantošanai pat mēnesi.
Pagatavo kafiju, ielej krūzē un pievieno sīrupu, pienu (vai Baileys), kārtīgi samaisi.
Pārklāj kafiju ar putukrējumu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes