Piparkūku un mandarīnu tarte

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Piparkūku un mandarīnu tarte

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     1 kg
  • Biezpiens
     400 g
  • Piparkūku mīkla
     300 g
  • Lazdu rieksti
     200 g
  • Olas
     3 gab.
  • Brūnais cukurs
     4 Ēdamkarote
  • Manna
     2 Ēdamkarote
  • Sviests
     2 Ēdamkarote
  • Milti
     2 Ēdamkarote
  • Piparkūku garšviela
     1 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izrullē mīklu un ieklāj ietaukotā cepamajā formā. Ar dakšiņu mīklai sadursta dažus caurumus, lai cepoties tā neceltos un nesaplīstu.

Sakarsē krāsni līdz 180°C un liek cepties mīklu 7-10 minūtes.

Kad piparkūku pamats izcepies, pieber to pilnu ar nomizotām mandarīnu filejām.

Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, mannu un pārlej pāri mandarīniem.

Sviestu samaisa ar piparkūku garšvielu un miltiem. Izveido drumstalas un pārber pāri tartei.

Liek cepties cepeškrāsnī 160°C 35-40 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanās beigām tartei uzber lazdu riekstus, lai tie apgrauzdējas.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes