Piparkūku un mandarīnu tarte

  • Gatavošana 1h 10min
  • Viegli
Piparkūku un mandarīnu tarte

Sastāvdaļas

  • Mandarīni
     1 kg
  • Biezpiens
     400 g
  • Piparkūku mīkla
     300 g
  • Lazdu rieksti
     200 g
  • Olas
     3 gab.
  • Brūnais cukurs
     4 ēdamk.
  • Manna
     2 ēdamk.
  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Piparkūku garšviela
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izrullē mīklu un ieklāj ietaukotā cepamajā formā. Ar dakšiņu mīklai sadursta dažus caurumus, lai cepoties tā neceltos un nesaplīstu.

Sakarsē krāsni līdz 180°C un liek cepties mīklu 7-10 minūtes.

Kad piparkūku pamats izcepies, pieber to pilnu ar nomizotām mandarīnu filejām.

Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, mannu un pārlej pāri mandarīniem.

Sviestu samaisa ar piparkūku garšvielu un miltiem. Izveido drumstalas un pārber pāri tartei.

Liek cepties cepeškrāsnī 160°C 35-40 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanās beigām tartei uzber lazdu riekstus, lai tie apgrauzdējas.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes