Bērni gatavo zivi! 2 vienkāršas receptes

Nereti zivs nav tas iecienītākais bērnu ēdiens, bet zinām, ka tā ir tik ļoti veselīga! "Zivis vajadzētu ēst gan maziem, gan lieliem – tās ir lielisks vitamīnu avots! Turklāt zivs pagatavošana nav sarežģīta – parādīsim divas receptes," teic "Rimi Bērniem" garšas eksperte Lība Smildziņa.

 

Vesela zivs ar gardēžu kartupeļiem

Porciju daudzums: 2 personām.

Gatavošanas laiks: 30 minūtes.

Nepieciešams:

  • 350–450 g zivs (izķidātas)
  • 1,5 ēdamk. mango karija garšvielu
  • 900 g mazo gardēžu kartupeļu
  • 3 kāti selerijas
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 2 daivas ķiploka
  • 2 saujas zaļumu pēc izvēles
  • Šķipsna sāls

Gatavošana:

  • Atgriež kartupeļu paku, ieber tajā šķipsnu sāls, pievieno eļļu, sagrieztu seleriju un garšvielas. Samaisa tieši pakā!
  • Ber dārzeņus lielā cepamtraukā.
  • Zivi apber ar garšvielām no ārpuses un ieber arī iekšpusē. Nedaudz ieeļļo.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 190–200 grādiem.
  • Zivi liek cepamtraukā kopā ar dārzeņiem. Pievieno zaļumus.
  • Visu cep 25 minūtes.

Zivs fileja dedzinātā sviestā

Porciju daudzums: 1 personai.

Gatavošanas laiks: 10 minūtes.

Nepieciešams:

  • 130 g zivs filejas ar ādu
  • 1/3 tējk. sāls
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1,5 ēdamk. neitrālas garšas eļļas

Salātiem:

  • 120 g tomātu
  • 1 sauja zaļo zirnīšu
  • 1 sauja svaiga bazilika lapu vai piparmētru

Mērcei:

  • 1 ēdamk. laima sulas
  • 1 1/2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. medus

Gatavošana:

  • Zivs fileju nosusina un apkaisa ar sāli.
  • Sakarsē pannu, kurā ir eļļa un sviests.
  • Liek cepties zivi ar ādu uz leju.
  • Cep 2 minūtes no katras puses, ik pa laikam pagāžot pannu slīpi, lai zivs virsu aplietu ar karstām taukvielām.
  • Kad zivs gatava, atstāj minūti “atpūsties”.
  • Sagriež salātus, sajauc mērci.
  • Pasniedz visu kopā.

Lai labi garšo!

Uzturs

02. Jūnijs, 2022


Lasi vairāk

Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.