Bērnu mīļākie cepumi. 2 receptes

Ziemai piestāv cepumi, tāpēc “Rimi bērniem” bērnu lietu ekspertes Lība un Sāra Smildziņas atklāj savu mīļāko cepumu receptes.
 

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Nepieciešams:

  • 200 g sviesta;
  • 180 g baltā cukura;
  • 200 g brūnā cukura;
  • 2 olas;
  • 360 g miltu;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 100 g brūnās šokolādes čipsu.

Gatavošana

Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno olas. Pēc tam pieliek miltus, sodu un sāli un mīklu rūpīgi samaisa. Kad tā gatava, iemīca šokolādes gabaliņus. Uz pannas kārto mīklas pikučus tenisa bumbiņas izmērā. Cep aptuveni 12 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Cepumi "Red velvet"

Nepieciešams:

  • 200 g sviesta;
  • 160 g baltā cukura;
  • 180 g cukura "Farīna";
  • 2 olas;
  • 350 g miltu;
  • 100 g baltās šokolādes čipsu;
  • 1 ēdk. kanēļa;
  • 2 ēdk. kakao;
  • 1 tējk. pārtikas sarkanās krāsvielas;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • pūdercukurs cepumu apviļāšanai.

Gatavošana

Mīkstu sviestu sablendē ar cukuru. Pievieno olas, turpina blendēšanu. Mīklai pievieno miltus, sodu, cepamo pulveri, kanēli un kakao. Beigās pieliek pārtikas krāsvielu un baltās šokolādes čipsus.

Veido nelielas mīklas bumbiņas, tās apviļā pūdercukurā. Cep aptuveni 10–12 minūtes 190 grādu temperatūrā.

Uzturs

19. Decembris, 2022


Lasi vairāk