Brokastis 10 minūtēs. 8 receptes

“Visiem zināms, ka rīti mēdz būt steidzīgi, īpaši tad, ja ģimenē ir bērni. Lai brokastis netiktu izlaistas un virtuvē nebūtu jāpavada pārāk ilgs laiks, esmu sagatavojis vienkāršas, ātri īstenojamas, bet gardu un veselīgu brokastu idejas,” stāsta pavārs, Rimi Bērniem eksperts Normunds Baranovskis.

Vienas pannas brokastis – pupiņas ar olu

Nepieciešams:
2 ēdamk. olīveļļas
1/2 burkāna
170 ml tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem
1 iepakojums pupiņu “I Love Eco”
1 ēdamk. maskarpones siera
2 olas
1 sauja kapātu zaļumu

Pagatavošana:
Sagriez burkānu mazos kubiņos un sautē olīveļļā 2 minūtes. Pievieno tomātu mērci un pupiņas. Uzliec vāku un sautē vēl 4 minūtes. Pievieno olas un zaļumus. Uzliec vāku un sutini 4 minūtes. Gatavs pasniegšanai.


Jogurts ar ātro ievārījumu un kraukšķiem

Nepieciešams:
Ievārījumam:
100 g saldētu ķiršu
1 ēdamk. cukura
1 ēdamk. auksta ūdens
1 tējk. kartupeļu cietes

Brokastīm:
400 g jogurta “I Love Eco” bez piedevām
2 saujas brokastu kraukšķu pēc izvēles
2 saujas svaigu ogu pēc izvēles

Pagatavošana:
Ogas liec katlā ar cukuru. Tikko tās sāk vārīties, sajauc aukstu ūdeni ar cieti un pievieno ogām. Pavāri 1 minūti, un ātrais ievārījums gatavs. Liec trauciņos jogurtu, pievieno ievārījumu, siltu vai padzesētu, kraukšķi un pilnīgākai garšai – svaigas ogas.


Olu kultenis ar zirnīšiem, pasniegts ar svaigiem salātiem

Nepieciešams:
3 olas
50 ml piena
Sāls pēc garšas
40 g sviesta
2 saujas atkausētu zaļo zirnīšu

Salātiem:
2 saujas romiešu salātu lapu
2 redīsi
1/4 gurķa
2 ēdamk. “extra virgin” olīveļļas
1/2 citrona sula

Pagatavošana:
Sakul pienu ar olām un sāli. Uz pannas izkausē sviestu un pievieno olas. Maisi, līdz tās gatavas un masa atgādina graudaino biezpienu. Pievieno zirnīšus. Pasniedz ar sagrieztiem salātiem, kas pārlieti ar olīveļļu un citrona sulu.


Trīs sieru grilmaize ar zirnīšiem

Nepieciešams:
4 šķēles maizes (tostermaize vai cita pēc paša izvēles)
4 tējk. tomātu mērces
4 šķēles Holandes vai Krievijas siera
60 g mocarellas siera
2 ēdamk. rīvēta cietā siera
2 ēdamk. zaļo zirnīšu

Pagatavošana:
Maizes šķēles no vienas puses apsmērē ar tomātu mērci, pa virsu liec Holandes vai Krievijas siera šķēles, tad mocarellas siera šķēles. Sajauc rīvēto sieru ar zirnīšiem un liec uz divām maizes pusītēm. Saliec abas puses kopā un liec uz grila vai sendviču pannas, cep līdz gatavībai. Ja tādas nav, vari tās cept cepeškrāsnī.


Kokospiena un kukurūzas putra ar svaigu laima sulu

Nepieciešams:
400 ml kokospiena “I Love Eco”
50 g kukurūzas putraimu
1/2 laima sula
2 ēdamk. ievārījuma pēc izvēles

Pagatavošana:
Uzvāri kokospienu un lēnām pievieno kukurūzas putraimus, vāri maisot, līdz tā sabiezē. Pievieno laima sulu un pasniedz ar savu iecienītāko ievārījumu.


Mango un apelsīna smūtijzupa ar kukurūzas pārslām

Nepieciešams:
300 g saldētu mango
3 apelsīni (sulai)
2 saujas kukurūzas pārslu
2 saujas riekstu pēc izvēles
1 sauja svaigu piparmētras lapu

Pagatavošana:
Blendera krūzē lej svaigu apelsīnu sulu, pievieno mango gabaliņus. Visu samal biezā smūtijā un lej traukos. Pievieno riekstus un kukurūzas pārslas.


Zemenes ar auzu pienu un čia sēklām

Nepieciešams:
100 g zemeņu
300 ml auzu piena
2 ēdamk. pilngraudu auzu pārslu
2 tējk. čia sēklu
1 tējk. medus
1 sauja svaigu piparmētras lapu

Pagatavošana:
Sajauc auzu pienu ar medu, čia sēklām, ļauj 5 minūtes sēklām piebriest. Kad tas darīts, pievieno auzu pārslas, zemenes un piparmētru.


Otrās dienas pastas salāti

Nepieciešams:
2 saujas novārītas pastas
60 g tunča
8 ķiršu tomātiņi
2 saujas zaļo zirnīšu
2 saujas zaļumu pēc izvēles
6 zaļās olīvas
2 ēdamk. olīveļļas
1/2 laima sula

Pagatavošana:
Saliec visas sastāvdaļas traukā un sajauc pastas salātos.

Foto: Normunds Baranovskis

Uzturs

30. Aprīlis, 2019


Lasi vairāk