Jaunas idejas skolēna pusdienu kārbiņai! Iesaka šefpavārs

“Pusdienu kastītes pamatu vajadzētu veidot ogļhidrātiem – kaut kam spēcinošam, piemēram, maizītei, graudaugiem. Pārējais ir variācijas ar sezonas augļiem, dārzeņiem, riekstiem un cepumiem,” stāsta “Rimi bērniem” šefpavārs Normunds Baranovskis.

Viņš piedāvā trīs pusdienu kastīšu idejas, kur pamatu veido tortilla, pasta un sendvičs, kā arī iesaka gatavošanā iesaistīt bērnu. Pieredze rāda – paša taisīts vai izvēlēts launags garšo labāk! Piedāvātās idejas vērtē “Rimi bērniem” bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa, kas šobrīd mācās 2. klasē.

Tortillas rullīši

Nepieciešams:

  • tortilla;
  • ēdamkarote krēmsiera;
  • pāris šķēļu siera;
  • svaigs gurķis;
  • salātlapas;
  • pāris šķiņķa šķēļu.

Gatavošana

Ņem tortillu, uz tās klāj krēmsieru un izkārto sastāvdaļas. Kad tas izdarīts, satin rullīti. To iesaiņo cepampapīrā un ar visu cepampapīru sagriež gabalos tā, lai varētu salikt pusdienu kārbiņā.

Pusdienu kastītes papildinājums

“Kastītē ieliek arī ko saldajam – sezonas ogas, cepumus. Var ieliet līdzi arī svaigi spiestu augļu vai dārzeņu sulu,” iesaka Normunds Baranovskis un piebilst: “Šajā gadījumā tā ir burkānu sula.”

Vērtē Sāra: 5 no 5

“Man patīk, ja kastītē ir ogas. Un vēl man garšo burkānu sula,” viņa komentē.

Pasta ar garnelēm

Nepieciešams:

  • 100 g pastas pēc izvēles;
  • sauja garneļu;
  • sauja rukolas;
  • pāris karošu atkausētu un blanšētu zaļo zirnīšu;
  • bazilika pesto;
  • rīvēts siers.

Gatavošana

Novāra pastu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma. Pievieno rukolu, zaļos zirnīšus un vārītas garneles. Visu sajauc ar pesto. Atsevišķā kastītē ieliek ēdamkaroti rīvēta siera. Sieru ieteicams likt atsevišķā trauciņā, lai tas priekšlaikus nesajauktos ar ēdienu. To bērns var uzkaisīt tieši pirms maltītes.

Pusdienu kastītes papildinājums

Pusdienu kastītē ieliek arī kādu augli, šajā gadījumā – banānu. Tāpat svarīgi atcerēties paņemt līdzi ūdeni!

Vērtē Sāra: 4 no 5

“Man garšo makaroni, bet negaršo garneles; tās garšotu manam lielajam brālim. Vēl man ļoti garšo banāni!” stāsta Sāra.

Frittatas sendvičs

Nepieciešams:

  • 2 olas;
  • 1 ēdamk. rīvēta cietā siera;
  • sāls pēc garšas;
  • 1 sauja zirnīšu;
  • maize pēc izvēles;
  • tomāts;
  • salātlapas.

Gatavošana

Sakuļ olas, pievieno sāli, zirnīšus, sieru. Omleti nedaudz apcep uz pannas un tad liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos. Cep, līdz gatava, – aptuveni 8 minūtes. Frittatu atdzesē un liek starp maizītēm, papildina ar tomātu šķēlēm, salātlapām.

Ja panna nav liekama cepeškrāsnī, omleti cep no abām pusēm uz parastās pannas. Frittata ir bieza, un svarīgi, lai tā izcepas gatava.

Pusdienu kastītes papildinājums

Paprikas un gurķu šķēles, ābols, daži rieksti.

Vērtē Sāra: 5 no 5

“Man garšo omlete, līdz ar to arī frittatas sendvičs. Man garšo arī paprika un rieksti, tāpēc šādu krāsainu launadziņu es gribētu līdzi visbiežāk,” secina mazā “Rimi bērniem” eksperte.

Uzturs

05. Oktobris, 2022


Lasi vairāk