Šokolādes cepumi. Labākā recepte bērnu iepriecināšanai!

Brīvdienām, svētkiem, pusdienu kārbiņai, brokastu pārsteigumam, ar pienu pēcpusdienā – šokolādes cepumi ir labākā izvēle bērna (un arī sevis!) iepriecināšanai. “Par šiem cepumiem mani bērni saka: mammu, uzcep vēl!” atklāj “Rimi Bērniem” eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Šie cepumi ir cepumi svētkiem vai citiem īpašiem brīžiem, kad ar paša gatavotu gardumu pateikt: es priecājos, ka tu man esi. Ne tikai pieaugušie, bet arī bērni novērtē, ja kaut kas tiek gatavots īpaši viņiem.

Pagatavot šokolādes cepumus nav ne darba, ne laika ietilpīgi. Recepti ir iespējams variēt pēc saviem ieskatiem, piemēram, kopējai mīklai var nepievienot kakao, bet tikai sasmalcinātas šokolādes tāfelītes vai šokolādes čipsus. Ja vēlas pilnīgāku garšu, brūno cukuru var aizstāt ar muskovado cukuru (daļēji rafinēta līdz nerafinēta cukura veids ar spēcīgu melases saturu un garšu) vai likt pusi uz pusi.

Šokolādes cepumu recepte

Sastāvdaļas:

115 g mīksta sviesta

200 g brūnā cukura

1 ola

100 g tumšās šokolādes

100 g baltās šokolādes

150 g kviešu milti

50 g kakao (aptuveni 3 ēdamk.)

½ tējk. sodas

¼ ēdamk. cepamā pulvera

Šķipsna sāls

Gatavošana:

Sajauc sausās sastāvdaļas: miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri un sāli.

Sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno olu.

Sausās un mitrās sastāvdaļas samīca kopā, pievieno sakapātu šokolādi (var izmantot arī šokolādes čipsus).

No mīklas veido garenu rulli, ieliek vismaz uz 20 minūtēm ledusskapī.

Uzturs

07. Februāris, 2024


Lasi vairāk