Zaļie vitamīni uz maizītes un dzērienos. 3 receptes

Gan piemājas dārzos, gan mežos un pļavās ir izauguši pirmie pavasara zaļumi, kurus var lietot uzturā. Pēc garās ziemas tā ir īsta vitamīnu bumba. Rimi Bērniem eksperti ir sagatavojuši trīs veselīgas zaļās receptes, kas garšos visai ģimenei. Izmēģini jau šodien!

Zaļā vitamīnu maizīte
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes.

Nepieciešams:
4 rīsu galetes
2 avokado
1/2 laima
1 gurķis
2 saujas mikrosalātu (rukola, bietes, zaļie zirnīši)
Zaļumi no dārza (jaunās nātres, zaķkāposti u.c.)
Šķipsna sāls

Pagatavošana:
Ar dakšiņu saspiež vienu avokado, pievieno laima sulu no puslaima un šķipsnu sāls. Visu sajauc un klāj uz rīsu galetes, virsū liek sagrieztu gurķi, avokado šķēles, kā arī mikrosalātus un zaļumus no dārza.

Zaļais smūtijs
Pagatavošanas laiks: 7 minūtes.
Porcija: 2 personām.

Nepieciešams:
200 ml kefīra vai paniņu
Sauja kalē salātu
Sauja spinātu
1 banāns
70 ml dabīgās ābolu sulas vai 1 ābols
Zaļumi no dārza (gaiļpiešu lapas, ceļteku lapas, jaunās pieneņu lapiņas u.c.)
Svaiga piparmētra un putukrējums dekorēšanai

Pagatavošana:
Blendera krūzē lej kefīru vai paniņas, pievieno kalē salātus, spinātus, banānu, ābolu vai sulu un visu kārtīgi sablendē. Ja smūtijs šķiet par biezu, var pievienot vēl ābolu sulu vai ūdeni. Lej glāzēs un dekorē ar putukrējuma cepurīti un svaigu piparmētru.

Zaļumu zupa
Pagatavošanas laiks: 12 minūtes.
Porcija: 2 personām.

Nepieciešams:
1 iepakojums saldētu mango
3 saujas zaļumu pēc izvēles (kalē salāti, spināti, zirņu dīgsti u.c.)
Zaļumi no dārza (pļavas āboliņš, raspodiņu lapas, jaunā gārsa u.c.)
2 ēdamk. citrona sulas

Idejas dekorēšanai:
Sadrupināti rieksti
Mango gabaliņi
Brokastu musli

Pagatavošana:
Liec blenderī saldētu mango un atstāj uz 5 minūtēm, lai nedaudz atlaižas. Pievieno visus zaļumus un citrona sulu, kārtīgi sajauc. Zupai vajadzētu būt tik biezai, lai, uzliekot garnējumu, nekas nenogrimtu. Ja tomēr šķiet pārāk bieza, var pieliet ūdeni. Zupu lej bļodās un dekorē ar izvēlētajiem produktiem

Foto: Artūrs Ķipsts, Mammamuntetiem.lv

Uzturs

06. Maijs, 2020


Lasi vairāk