Daži vienkārši noteikumi, kas būtu jāpatur prātā: tie ietver rūpes par tīru vidi, pareizu pārtikas uzglabāšanu un pagatavošanu, to cepot vai vārot.

  • Paskaties marķējumā, kādā temperatūrā produkts jāuzglabā, lai tas nesabojātos.
  • Ātri bojājošos pārtikas produktus, kas jāuzglabā aukstumā, pēc atgriešanās no veikala nekavējoties ieliec ledusskapī: piemēram, gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus, zivis, konditorejas izstrādājumus u. c.
  • Derīguma termiņa norāde “Izlietot līdz...” attiecas uz pārtikas nekaitīguma īpašībām un rāda datumu, pēc kura pārtikas lietošana nav droša. Savukārt norāde “Ieteicams līdz...” attiecas uz pārtikas kvalitātes īpašībām, un pārtika būs lietojama arī pēc tam, kad būs pagājis norādītais termiņš, taču jāņem vērā, ka produkta garša un izskats varētu būt mainījies.
  • Rūpējies par tīrību, mazgā rokas pirms saskares ar pārtiku, kā arī ēdiena gatavošanas laikā.
  • Rūpīgi nodali neapstrādātus produktus, piemēram, svaigu gaļu un jūras veltes, no lietošanai uzturā gataviem produktiem.
  • Ēdienu kārtīgi izcep vai izvāri, jo īpaši gaļu, olas un jūras veltes.
  • Neatstāj pagatavoto ēdienu istabas temperatūrā ilgāk par divām stundām.
  • Rūpīgi nomazgā augļus un dārzeņus, it sevišķi, ja tos lieto neapstrādātus.

DĀRZEŅU UZGLABĀŠANA

GAĻAS UZGLABĀŠANA

SALDĒTO PRODUKTU UZGLABĀŠANA

SALĀTU UZGLABĀŠANA

ZAĻUMU UZGLABĀŠANA

MAIZES UZGLABĀŠANA