Bērni gatavo zivi! 2 vienkāršas receptes

Uzturs • 02. Jūnijs, 2022
Nereti zivs nav tas iecienītākais bērnu ēdiens, bet zinām, ka tā ir tik ļoti veselīga! "Zivis vajadzētu ēst gan maziem, gan lieliem – tās ir lielisks vitamīnu avots! Turklāt zivs pagatavošana nav sarežģīta – parādīsim divas receptes," teic "Rimi Bērniem" garšas eksperte Lība Smildziņa.

 

Vesela zivs ar gardēžu kartupeļiem

Porciju daudzums: 2 personām.

Gatavošanas laiks: 30 minūtes.

Nepieciešams:

  • 350–450 g zivs (izķidātas)
  • 1,5 ēdamk. mango karija garšvielu
  • 900 g mazo gardēžu kartupeļu
  • 3 kāti selerijas
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 2 daivas ķiploka
  • 2 saujas zaļumu pēc izvēles
  • Šķipsna sāls

Gatavošana:

  • Atgriež kartupeļu paku, ieber tajā šķipsnu sāls, pievieno eļļu, sagrieztu seleriju un garšvielas. Samaisa tieši pakā!
  • Ber dārzeņus lielā cepamtraukā.
  • Zivi apber ar garšvielām no ārpuses un ieber arī iekšpusē. Nedaudz ieeļļo.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 190–200 grādiem.
  • Zivi liek cepamtraukā kopā ar dārzeņiem. Pievieno zaļumus.
  • Visu cep 25 minūtes.

Zivs fileja dedzinātā sviestā

Porciju daudzums: 1 personai.

Gatavošanas laiks: 10 minūtes.

Nepieciešams:

  • 130 g zivs filejas ar ādu
  • 1/3 tējk. sāls
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1,5 ēdamk. neitrālas garšas eļļas

Salātiem:

  • 120 g tomātu
  • 1 sauja zaļo zirnīšu
  • 1 sauja svaiga bazilika lapu vai piparmētru

Mērcei:

  • 1 ēdamk. laima sulas
  • 1 1/2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. medus

Gatavošana:

  • Zivs fileju nosusina un apkaisa ar sāli.
  • Sakarsē pannu, kurā ir eļļa un sviests.
  • Liek cepties zivi ar ādu uz leju.
  • Cep 2 minūtes no katras puses, ik pa laikam pagāžot pannu slīpi, lai zivs virsu aplietu ar karstām taukvielām.
  • Kad zivs gatava, atstāj minūti “atpūsties”.
  • Sagriež salātus, sajauc mērci.
  • Pasniedz visu kopā.

Lai labi garšo!


Populārākie raksti