Normunds Baranovskis

3 receptes, kā pagatavot pirmās dārza veltes

Uzturs • 11. Jūlijs, 2022
Dārzā nu jau izauguši redīsi, salāti un zaļumi, nobrieduši gurķi un tūlīt sāks sārtoties tomāti. Trīs receptes, kā tos garšīgi un veselīgi pagatavot, rāda “Rimi bērniem” eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.

Vitamīnu biezpiens brokastīm

2 personām

Gatavošanas laiks: 5 minūtes

Nepieciešams:

  • 300 g graudainā biezpiena “Rimi”
  • 2 redīsi
  • 1 sauja smalki grieztu diļļu
  • 1 sauja smalki grieztu lociņu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 gab. svaigi ceptu kruasānu

Gatavošana

Graudaino biezpienu sajauc ar zaļumiem, pievieno smalki sagrieztu redīsu. Pasniedz ar kruasāniem.

Spēka bļoda

4 personām

Gatavošanas laiks: 10 minūtes

Nepieciešams:

  • 1–2 buntes jauno salātu lapu
  • 1 bunte loku
  • 1 bunte diļļu
  • 6–10 redīsi
  • 3 dārza vai 1 garais gurķis
  • 1 tomāts
  • 500 ml kefīra
  • 1 tējk. ar kaudzi sinepju
  • 1 šķipsniņa sāls

Gatavošana

Sagriež salātus, zaļumus un dārzeņus. Ieber bļodā. Sajauc kefīru ar sinepēm un sāli. Pievieno “vitamīnu bļodai” un samaisa.

Zaļumu zupa ar avokado

4 personām

Gatavošanas laiks: 10 minūtes

Nepieciešams:

  • 200 g novārītu, atdzesētu kartupeļu
  • 5 redīsi
  • 1 dārza gurķis
  • 1 sauja sīpolloku

zupas šķidrumam:

  • 1 nogatavināts avokado
  • 500 ml kefīra
  • ½–1 gab. laima sulas
  • 200 ml dzeramā ūdens
  • sāls pēc garšas
  • 4 saujas salātu (spināti, piena salāti u.c.)
  • 1 bunte dažādu zaļumu – diļļu, pētersīļu, loku, bazilika, piparmētras
  • 1 tējk. sinepju

Gatavošana

Zupas šķidruma sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ krēmīgā masā. Pasniedzot pievieno sīpollokus, mazos kubiņos sagrieztus kartupeļus, gurķus un redīsus.


Populārākie raksti