Lība Smildziņa
Garšas eksperte

Idejas receptēm, kā ģimenei apēst kabaču kalnus

Uzturs • 22. Augusts, 2022
“Bērni kabačus apēdīs ar gardu muti, ja zināsiet pareizās receptes! Piedāvājam trīs. Mums ar brāli no tām vislabāk garšo kabači ar makaroniem. Perfekti!” teic “Rimi bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa. 

Pasta ar vistu un kabačiem

Nepieciešams:

200 g vistas filejas

eļļa apcepšanai

1 neliels kabacis

6 gab. ķirštomātu

1/2 citrona sulas

sāls pēc garšas

250 ml saldā krējuma

250 g novārītas pastas

rīvēts cietais siers pasniegšanai

Gatavošana:

Vistu un kabaci sagriež nelielos kubos, tomātiņus – uz pusi. Pannā apcep kabačus, tad – vistas fileju. Pievieno sāli, tomātiņus un citrona sulu. Pielej saldo krējumu. Novāra, līdz mērce sāk biezēt. Pieliek novārītu pastu un savāra.

Pasniedzot pārkaisa ar sieru.

Kabaču sacepums

Nepieciešams:

1 neliels kabacis

1 liels cukini

2 ēdamk. balzamiko etiķa

1 ēdamk. gaišās sojas mērces

1/2 tējk. sāls

1 ēdamk. rīvēta cietā siera

1 burc. tomātu mērces ar saulē kaltētiem tomātiem

60 g kazas siera

Gatavošana:

Cukini un kabačus sagriež vienāda lieluma strēmelēs, aplej ar balzamiko un sojas mērci. Pieber sāli un rīvētu sieru. Visu viegli apmaisa.

Cepamtraukā ielej mērci. Pa virsu kārto kabačus un cukini, liekot citu citam blakus. Pārkaisa ar kazas sieru un cep cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes.

Kabaču, tomātu un pupiņu sautējums

Nepieciešams:

1 neliels kabacis

1 sarkanā paprika

1 sarkanais sīpols

3 daivas ķiploka

eļļa apcepšanai

500 ml tomātu pastas “Rimi”

1/2 tējk. garšvielu maisījuma ar sāli

1 ēdamk. cukura

400 g konservēto pupiņu

300 g pagatavota kuskusa pasniegšanai

Gatavošana:

Kabaci un citus dārzeņus sagriež nelielos gabalos. Uz pannas eļļā cep sīpolus, ķiplokus un papriku. Pievieno kabaci un sautē dažas minūtes. Pielej tomātu biezeni, pievieno garšvielas un cukuru.

Pannai uzliek vāku un sautē 3 minūtes, pieber konservētās pupiņas un pasautē, līdz dārzeņi mīksti. Pasniedz ar kuskusu.


Populārākie raksti