Lība Smildziņa
Garšas eksperte

Mandeļu miltu, šokolādes, kartupeļu… Izmēģini jaunas vafeļu receptes!

Uzturs • 24. Janvāris, 2023
“Man šķiet, ka visiem bērniem garšo vafeles,” spriež “Rimi bērniem” bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa un piebilst, ka arī pati prot pagatavot vafeļu mīklu. “Tas ir vienkārši!” Viņa kopā ar māsu Lību un brāli Klāvu atklāj jaunas vafeļu receptes – no mandeļu, ķirbju un kukurūzas miltiem un pat no frī kartupeļiem!

“Parasti vafeļu receptes ir diezgan vienkāršas, tāpēc iesaku tās iemācīt bērniem un ierādīt, kā droši apieties ar vafeļu pannu,” rekomendē Lība Smildziņa, “Rimi bērniem” garšas eksperte. Viņa norāda, ka vafeļu mīklu var pagatavot arī iepriekšējā vakarā – tad pat darbdienas rītā var celt galdā siltas vafeles, kā arī paņemt tās līdzi uz skolu pusdienu kārbiņā.

Zināšanai

Receptes paredzētas cepšanai mīksto jeb beļģu vafeļu pannā.

Frī kartupeļu un siera vafeles

“Vafeles no frī kartupeļiem un siera ir laba izvēle, kad ciemos nāk draugi, – tādas var viegli un ātri pagatavot. Ideāli garšo kopā ar svaigiem salātiem, krējumu, bekonu, laša fileju – būtībā ar visu, kas vien pašiem garšo,” iesaka “Rimi bērniem” jauniešu lietu eksperts Klāvs Smildziņš.

Nepieciešams:

  • saldēti frī kartupeļi;
  • sagriezts vai rīvēts siers.

Gatavošana

Saldētos kartupeļus atlaidina aptuveni 10 minūtes. Uzkarsētā vafeļu pannā bagātīgi liek kartupeļus. Pa virsu uzber sieru. Cep vafeles zeltaini brūnas.

Mandeļu un ķirbju miltu biezās vafeles

“Mana mamma visvairāk slavē šīs vafeles,” norāda mazā “Rimi bērniem” eksperte Sāra.

“Ķirbju miltu dēļ – šie veselīgie milti ir jaunums tirgū – vafeles iegūst zaļganu nokrāsu, un tas izskatās forši,” stāsta Lība, uzsverot, ka šīs vafeles garšos arī tiem, kas no ķirbjiem parasti atturas.

Nepieciešams:

  • 200 ml piena;
  • 3 olas;
  • 100 g sviesta;
  • 1 tējk. sodas;
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • 100 g brūnā cukura;
  • 200 g mandeļu miltu;
  • 200 g ķirbju miltu.

Gatavošana

Uzkarsē pienu, pievieno sviestu. Olām pieber cukuru, miltus, cepamo pulveri, sodu. Mīklu rūpīgi samaisa, pielej silto pienu. Vafeles liek cepties uzkarsētā pannā.

Kukurūzas miltu un lazdu riekstu krēma vafeles

“Šīs ir pavisam labas vafeles!” īsi komentē “Rimi bērniem” eksperte Sāra Smildziņa. Viņa šīs šokolādīgās vafeles iesaka ēst kopā ar saldējumu, saldētām ogām vai svaigi vārītu augļu ievārījumu. Citi eksperti piebilst, ka tās labi sader kopā ar putukrējumu un lieliski garšo arī bez piedevām.

Nepieciešams:

  • 3 olas;
  • 200 g jogurta bez piedevām;
  • 2 ēdamk. šokolādes un lazdu riekstu krēma;
  • šķipsniņa kanēļa;
  • 50 ml eļļas;
  • 100 g kukurūzas miltu;
  • 150 g pašbriestošo miltu.

Gatavošana

Olas sakuļ ar jogurtu un lazdu riekstu krēmu. Pievieno kanēli, eļļu un mīklu rūpīgi samaisa. Pieber abu veidu miltus un samaisa vijīgā masā. Vafeles liek cepties iepriekš uzkarsētā pannā.


Populārākie raksti