LATVIJAS ZIVIS 

Latvijā audzētas zivis!

KARPA 

(Ang.val. Carp)

Karpa ir labi pazīstama kā Vecgada vakara mielasts, kuras zvīņas liek makā. Tomēr tās pilnvērtīgā sastāva dēļ ar karpu ieteicams mieloties biežāk nekā 1 reizi gadā, tādā veidā uzņemot A un D vitamīnus, kā arī omega-3 taukskābes. Karpa ir viena no izplatītākajām saldūdens, tā saukto, trekno sugu zivīm, kura ir ne tikai veselīga, bet arī ļoti garšīga (Atsauce nr.1)!

  • Pagatavošana:
  • Var izfilēt un cept pannā
  • Veselu likt cepeškrāsnī
  • Apcept gabaliņos un pagatavot ar dārzeņiem. 
  • Atceries - izvairies no pārmērīgas taukvielu izmantošanas!

Garšvielu saderība: Sāls, cukurs, kumīns, ķiploks, dilles

Audzēta: LV

Rimi pieejams: Ķidāta karpa kg

ARKTISKĀ PALIJA

(Ang.val. Arctic char)

Zivs ir īsts atradums! Ja līdz šim paliju importēja no Skandināvijas, tad tagad to audzē tepat Latvijā lielākajā un mūsdienīgākajā, dabai un zivij draudzīgākajā zivju ražotnē Ropažos. Arktiskā palija ir lašu sugas zivs, tāpēc to var pagatavot gan vienkārši krāsnī vai uz oglēm, gan arī izmēģināt dažādas jaunas receptes!

Recepšu idejas:

  • Arktiskās palijas tartars
  • Palija ar fenheli un burkānu biezeni 
  • Vokpannā pagatavota pikantā palija

Audzēta: LV

Rimi pieejams: Arktiskā palija Zivsuzledus kg

Literatūras saraksts:

1. https://www.nutritionvalue.org/Fish%2C_raw%2C_carp_nutritional_value.html 

https://www.seafoodsource.com/seafood-handbook/finfish/carp