Sarkanās zivis - bagātīgas tauku, eļļu un olbaltumvielu daudzumā!

RAKSTUROJUMS

 

Mielošanās ar sarkanās gaļas zivīm ir īsti svētki miesai un garam!

Kā apstrādāt zivi?

Zivs apstrāde nav tik grūta, kā dauzi iedomājas. Veselas zivs galvenās apstrādes metodes ir spuru apgriešana, atzvīņošana, ķidāšana un steiku / fileju griešana. Apaļās zivis un plakanās zivs apstrāde nedaudz atšķiras.

Kurām zivīm ir vismazāk asaku?

Gan lasis, gan forele iepakojumos ir bez ādas un asakām, līdz ar to ir droša izvēle bērniem kā arī visiem pārējiem, kurus asakas apgrūtina. Rimi veikalos zivis iepakojumos pieejams dažādos veidos un daudzumā. Skaties zemāk!

KĀ GUDRI SADALĪT VESELU LASI?

 

LASIS (eng. Salmon)

Lasis ir labi zināma zivs Latvjā un bieži sastopa uz svētku galda vai vakariņās. Šī ir eļļām bagāta zivs ar augstu olbaltumvielu un omega-3 taukskābju saturu. Viegli pagatavojama un garšīga dažādos veidos - cepot uz pannas, grilējot krāsni un uz atklātas liesmas, gan arī mazsālīta un pasniegta uz lašmaizītēm!

Garšas saderība:

  • Citrons, sviests
  • dilles. ingvers, čilī, koriandra lapas,
  • soja, sezama sēklas

Sezonalitāte: viscauru gadu

LAŠA FILEJA

LAŠA STEIKS

LASIS IEPAKOJUMĀ (BEZ ASAKĀM UN ĀDAS)!

 

LAŠA FILEJA RIMI 500g

LAŠA FILEJA RIMI 250g

LAŠA FILEJA RIMI AR GARŠAUGU SVIESTU 250g

LAŠA FILEJA AR GARŠVIELĀM 500g

VARAVĪKSNES FORELE (eng. Rainbow Trout) 

Forele ir saldūdenī dzīvojoša zivs un viena no laša dzimtas zivīm, garšas ziņā līdzinoties lasim un palijai. Visas laša dzimtas zivis ir eļļām un taukiem bagātas, tomēr forelei ir zemāks tauku saturs kā arī neitrālāka garša.

Garšas saderība:

  • Majonēze, sviests, olīveļļa
  • citrons, dilles, pētersīlis,
  • jūras sāls. malti melnie pipari

Sezonalitāte: viscauru gadu!

FORELE (eng. Trout)

FORELES FILEJA

FORELE IEPAKOJUMĀ (BEZ ASAKĀM UN ĀDAS)!

VARAVĪKSNES FORELE

VARAVĪKSNES FORELES FILEJA

ARKTISKĀ PALIJA (eng. Arctic char)

Arktiskā palija ir lašu sugas zivs, taču maigāka un liesāka, ar sulīgāku tekstūru un augstāku uzturvērtību nekā forele vai lasis. Zivs ir īsts atradums, un, ja līdz šim paliju importēja no Skandināvijas, tad tagad to audzē tepat Latvijā! 

Garšas saderība:

  • Citrons, apelsīni
  • medus, olīveļļea
  • jūras sāls, 

Filejas gatavošanas laiks - 5 minūtes!

Rimi veikalos meklē Latvijā audzēto paliju!

PAGATAVO GARŠĪGI PALIJU

DZELTENSPURU TUNZIVS (eng. Yellowfin tuna)

Dzeltenspuru tunzivis ir viena no pieprasītākajām zivīm visā pasaulē savas unikālās garšas dēļ. Tai piemīt lieliska tekstūra un garša, kas nav pārāk taukaina vai izteikti specefiska kā daļai sālsūdens zivju. Tunci var ēst svaigu vai pievienot kā sastāvdaļu pie suši!

Garšas saderība:

  • Sezama sēklas un eļļa
  • Teriyaki mērce
  • Rīsu vīna etiķis
  • Vasabi, ingvers
  • Tomāti, ķiploks, olīves, kaperi

Sezonalitāte: viscauru gadu

 

PAGATAVO TUNCI - 2 VIDEO RECEPTES