SARKANĀS ZIVIS

Īstām svinībām un garšas baudījumam!

Mielošanās ar sarkanās gaļas zivīm ir īsti svētki miesai un garam!

Kurām zivīm ir vismazāk asaku?

Laša fileja iepakojumos bez asakām būs piemērotākā izvēle gan bērniem, gan visiem pārējiem, kurus zivju baudīšanā apgrūtina  "knibināšanās ar asakām". Rimi veikalos pieejami dažādi laša fileju iepakojumi, kuru pagatvošana ir ātra un vienkārša! Apskati sortimentu zemāk!

Kā apstrādāt zivi?

Zivs apstrāde nav tik grūta, kā daudzi iedomājas. Veselas zivs galvenās apstrādes metodes ir spuru apgriešana, zvīņu noņemšana, ķidāšana un steiku/fileju griešana. Apaļās zivs un plakanās zivs apstrāde nedaudz atšķiras.

PRAKTISKS PADOMS, KĀ SADALĪT VESELU LASI

 

LASIS 

(Ang.val. Salmon)

Lasis ir labi zināma zivs Latvjā un bieži sastopama uz svētku galda vai vakariņās. Šī ir eļļām bagāta zivs ar augstu olbaltumvielu un omega-3 taukskābju saturu (Atsauce nr.1). Viegli pagatavojama un garšīga dažādos veidos - cepot uz pannas, grilējot krāsnī un uz atklātas liesmas, gan arī mazsālīta un pasniegta uz lašmaizītēm!

Garšas saderība: Citrons, sviests, dilles, ingvers, čilī, koriandra lapas, soja, sezama sēklas

Rimi veikalos pieejams:

LAŠA FILEJA

LAŠA STEIKS

LASIS IEPAKOJUMĀ (BEZ ASAKĀM UN ĀDAS)!

Lielisks risinājums ātrām maltītēm - liec krāsnī ar visu folija iepakojumu un maltīte būs gatava 10 minūšu laikā! Tas ir arī iecienīts bērnu vidū - maltīte bez asakām!

Rimi veikalos pieejams:

LAŠA FILEJA RIMI 500g

LAŠA FILEJA RIMI 250g

LAŠA FILEJA RIMI AR GARŠAUGU SVIESTU 250g

LAŠA FILEJA AR GARŠVIELĀM 500g

FORELE 

(Ang.val. Trout)

Forele ir saldūdenī dzīvojoša zivs un viena no lašu dzimtas zivīm, garšas ziņā līdzinoties lasim un palijai. Visas lašu dzimtas zivis ir eļļām un taukiem bagātas, tomēr forelei ir zemāks tauku saturs, kā arī neitrālāka garša (Atsauce nr.2).

Garšas saderība: Majonēze, sviests, olīveļļa, citrons, dilles, pētersīlis, jūras sāls, malti melnie pipari

Rimi veikalos pieejams: 

VARAVĪKSNES FORELE

VARAVĪKSNES FORELES FILEJA

FORELE IEPAKOJUMĀ 

Tikai 3 soļi līdz ātrai un garšīgai maltītei:

1. Atver iepakojumu un pārliec foreli uz cepamā papīra,

2. Pievieno garšvielas pēc izvēles,

3. Liec cepeškrāsnī vai uz grila!

Rimi veikalos pieejama: 

VARAVĪKSNES FORELE 400 g

VARAVĪKSNES FORELES FILEJA 250 g

PAGATAVO PALIJU GARŠĪGI 

 

ARKTISKĀ PALIJA 

(Ang.val. Arctic char)

Arktiskā palija ir lašu sugas zivs, taču maigāka un liesāka, ar sulīgāku tekstūru un augstāku uzturvērtību nekā forele vai lasis (Atsauce nr.3). Zivs ir īsts atradums!

Garšas saderība: Citrons, apelsīni, medus, olīveļļa, jūras sāls

Filejas gatavošanas laiks - 5 minūtes!

Rimi veikalos pieejama: Ķidāta arktiskā palija

2 VEIDI, KĀ PAGATAVOT TUNCI GARŠĪGI

 

DZELTENSPURU TUNZIVS 

(Ang.val. Yellowfin tuna)

Dzeltenspuru tunzivis ir viena no pieprasītākajām zivīm visā pasaulē savas unikālās garšas dēļ. Tai piemīt lieliska tekstūra un garša, kas nav pārāk taukaina vai izteikti specifiska kā daļai sālsūdens zivju. Tunci var ēst svaigu vai pievienot kā sastāvdaļu pie suši.

Garšas saderība: Sezama sēklas un eļļa, teriyaki mērce, rīsu vīna etiķis, vasabi, ingvers, tomāti, ķiploks, olīvas, kaperi

Rimi veikalos pieejama: Atlaidināta dzeltenspuru tunzivs fileja

Literatūras saraksts:

1. Jacob Exler, Pamela R. Pehrsson, Nutrient content and variability in newly obtained salmon data for USDA Nutrient Database for Standard Reference https://www.ars.usda.gov/ARSUserFiles/80400525/Articles/EB07_Salmon.pdf

2.  https://fineli.fi/fineli/en/elintarvikkeet/34255?q=salmon&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=points&sortOrder=asc&component=2331&

https://fineli.fi/fineli/en/elintarvikkeet/823?q=trout&foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=points&sortOrder=asc&component=2331&

3.  https://www.seafoodsource.com/seafood-handbook/finfish/arctic-char