JŪRAS VELTES

Īstas delikateses jebkurai gaumei!

To neierastā veidola dēļ jūras veltes reizēm pienācīgi nenovērtē, taču mēs Tevi iedrošinām - ieskaties vairāk un Tu atklāsi pavisam jaunu garšu pasauli!

Kā pagatavot jūras veltes vienkārši un ātri?

Jūras veltēm ir pieejams plašs klāsts ar vienkāršām 5 minūšu receptēm, jo visbiežāk tām nepieciešama tikai dažu minūšu apcepšana uz pannas. Protams, produktiem var piešķirt īpašu garšu, tos pagatavojot mērcēs un marinādēs, bet arī tas neprasīs vairāk kā 10 minūtes!

Kā izvēlēties garneles?

Pievērs uzmanību ciparam pie cenu zīmes, kas norāda par garneļu daudzumu 1 kilogramā. Jo norādītais cipars ir mazāks, jo garnele ir lielāka! Piemēram, "Garneles vārītas atlaidinātas 40/60" nozīmē, ka 1 kilogramā būs 40 - 60 garneļu, savukārt produktā "Garneles vārītas atlaidinātas 60/80" nozīmē, ka 1 kilogramā būs 60 - 80 garneļu!

3 VEIDI, KĀ ATTĪRĪT GARNELES

 

GARNELES

(Ang.val. Shrimps)

Garneles ir viena no populārākajām jūras veltēm ar lielisku uzturvielu saturu un zemu tauku daudzumu (Atsauce nr.1). Lielisks vidusjūras diētas produkts, kurš pagatavojams neskaitāmās variācijās - apcepts, sautēts marinādē vai kā piedeva dažādiem ēdieniem.

Rimi pieejams:

 

NEVĀRĪTAS GARNELES

VĀRĪTAS GARNELES

ATTĪRI UN PAGATAVO MĪDIJAS GARŠĪGI!

 

MĪDIJAS 

(Ang.val. Mussels)

Mīdijām ir ļoti maiga “okeāna” garša ar vāji saldu, sēnēm līdzīgu nokrāsu. Viņu izsmalcinātā garša padara tās par izcilu papildinājumu citiem ēdieniem!

Rimi veikalos pieejami: Mīdijas Rimi zilās 1kg

 

SVAIGAS

PAGATAVOTAS

KALMĀRS

(Ang.val. Squid)

Kalmārs ir viena no tām jūras veltēm, kuru būtu svarīgi nepārcept, lai saglabātu tā maigo garšu, kas līdzinās garnelēm un omāriem. Pārgatavots tas kļūst gumijots, kas atņem tā unikālo garšu, tāpēc pievērs uzmanību gatavošanas liesmai un pagatavošanas laikam!

Rimi veikalos pieejams: Atkausēta kalmāra fileja

PASNIEDZ AUSTERES GARŠĪGI UN SKAISTI!

 

AUSTERES 

(Ang.val. Oysters)

Unikāla jūras velte, kuras garšu un tekstūru grūti pielīdzināt citām jūras veltēm. Tieši tāpēc pirmā pieredze nereti ir pārsteigums! Daži no biežāk sastopamajiem aromātiem, kurus var sajust austerēs ir sviests/krējums, melone vai gurķis. Austeres visbiežāk tiek baudītas svaigas ar mērci un/vai citronu, bet tās var arī pagatavot - cept, tvaicēt, marinēt.

Rimi veikalos meklē: Austeres 90-120g

Literatūras saraksts:

1. https://nutritiondata.self.com/facts/finfish-and-shellfish-products/4174/2