Biežāk uzdotie jautājumi!

Īsi un kodolīgi

Kā izvēlēties svaigu zivi?

Primāri zivs āriene liecina par tās svaigumu! Pievērs uzmanību, lai tai būtu:

  • spilgtas acis un gluda, mirdzoša āda.
  • Svaigai zivij vai nu nemaz nepiemīt izteiktas smaržas vai arī tā atgādina patīkamus jūras ūdeņus, bez aizskarošas un nepatīkamas smakas.

Kā uzglabāt zivis?

Ideālā gadījumā zivs būtu jāpagatavo un jānotiesā tajā pašā dienā, kad nopirkta, tomēr labi iepakotu zivi var uzglabāt ledusskapī līdz pat 24 stundām. Optimālais temperatūras režīms svaigām zivīm ir no 0°C līdz +2°C. Iesakām trauku piepildīt ar ledus gabaliņiem un novietot tajā zivi, tas ļaus to uzglabāt ledusskapī svaigu par vienu līdz divām dienām ilgāk.

Ilgākai uzglabāšanai varat zivi sasaldēt un uzglabāt 6-12 mēnešus. Te gan jāņem vērā, ka ilgstoši uzglabājot treknās zivis, to tauki arī sasaldēti var sākt bojāties.

Svaigas zivis ledusskapī nevajag glabāt blakus piena produktiem, jo tajos var iesūkties nepatīkams aromāts.

Kurām zivīm ir vismazāk asaku?

Laša fileja iepakojumos bez asakām būs piemērotākā izvēle gan bērniem, gan visiem pārējiem, kurus "asaku knibināšanās" apgrūtina zivju baudīšanu. Rimi veikalos pieejami dažādi laša fileju iepakojumi, kuru pagatavošana ir ātra, vienkārša un "asaku ķimerēšanās" neapgrūtināta! Skaties sortimentu zemāk!

Kā apstrādāt zivi?

Zivs apstrāde nav tik grūta, kā daudzi iedomājas. Veselas zivs galvenās apstrādes metodes ir:

  • spuru apgriešana,
  • atzvīņošana,
  • ķidāšana un steiku/fileju griešana.

Apaļās zivs un plakanās zivs apstrāde nedaudz atšķiras.

Kā pagatavot jūras veltes vienkārši un ātri?

Jūras veltēm nav grūti atrast "vienkāršās 5 minūšu receptes"!  Lielākoties tām nepieciešama tik dažu minūšu apcepšana uz pannas. Protams, produktiem var piešķirt īpašu garšu, tos pagatavojot mērcēs un marinādēs, bet arī tas neprasīs vairāk kā 10 minūtes!

Kā izvēlēties garneles?

Pievērs uzmanību ciparam pie cenu zīmes, kas norāda par garneļu daudzumu 1 kilogramā. Jo norādītais cipars ir mazāks, jo garnele ir lielāka! Piemēram "Garneles vārītas atlaidinātas 40/60" nozīmē, ka 1 kilogramā būs 40 - 60 garneļu, savukārt produktā "Garneles vārītas atlaidinātas 60/80" nozīmē, ka 1 kilogramā būs 60 - 80 garneļu!