"Patatas bravas"

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
"Patatas bravas"
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Olīveļļa I Love Eco Spānija
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Tomātu mērce ar čili
     250 g

Ķiploku aioli mērce

  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     120 ml
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Graudainās sinepes
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sakarsē cepeškrāsni 200°C karstu.

Paplātē uz cepampapīra ber kartupeļus (nomizotus un sagrieztus 2 cm kubiņos), pārslaki ar eļļu un pieber sāli.

Liec paplāti krāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz kartupeļi ir gatavi.

 

Pagatavo aioli mērci. Ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumu, pilinot klāt eļļu, līdz veidojas bieza, majonēzei līdzīga masa.

Pievieno citrona sulu, sinepes, ķiploku (smalki sakapātu) un garšvielas, un samaisi viendabīgā masā.

 

Pannā sasildi tomātu mērci un pasniedz ar kartupeļiem, pievienojot aioli mērci. 

Vari garnēt ar sagrieztiem lociņiem.

Līdzīgas receptes

Kāpostgalvas tītenis

30min • Viegli

Tunča kotletes

30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kartupeļu un siera sacepums

1h 30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.