"Patatas bravas"

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
"Patatas bravas"
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Olīveļļa I Love Eco Spānija
      cepšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Tomātu mērce ar čili
     250 g

Ķiploku aioli mērce

  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     120 ml
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Graudainās sinepes
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni 200°C karstu.

Paplātē uz cepampapīra ber kartupeļus (nomizotus un sagrieztus 2 cm kubiņos), pārslaki ar eļļu un pieber sāli.

Liec paplāti krāsnī uz 15-20 minūtēm, līdz kartupeļi ir gatavi.

 

Pagatavo aioli mērci. Ar putojamo slotiņu sakul olu dzeltenumu, pilinot klāt eļļu, līdz veidojas bieza, majonēzei līdzīga masa.

Pievieno citrona sulu, sinepes, ķiploku (smalki sakapātu) un garšvielas, un samaisi viendabīgā masā.

 

Pannā sasildi tomātu mērci un pasniedz ar kartupeļiem, pievienojot aioli mērci. 

Vari garnēt ar sagrieztiem lociņiem.

Saistītās receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pildīts kāposts

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gaļas pīrāgs

55min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Marinētas mīdijas un gailenes

25min • Vidēji grūti