«Volovāni» (vol-au-vent) ar ikriem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
«Volovāni» (vol-au-vent) ar ikriem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla Selection by Rimi
     400 g
  • Ola
     1 gab.
  • Krēmsiers ICA klasiskais
     200 g
  • Citrons
     1 gab.
  • Ikri
     80 g
  • Mikrosalāti
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No kārtainās mīklas plāksnēm izspied vēlamā lieluma aplīšus.

Pusi no izspiestajiem aplīšiem apsmērē ar olu. 
 

Otrai pusei izspied vidū vēl mazāku aplīti un liec pa virsu ar olu apsmērētajiem mīklas rullīšiem mīklas maliņas, izveidojot tādu kā mīklas groziņu.

Mazos centra aplīšus vari paglabāt citām receptēm.

Apsmērē ar olu arī mīklas maliņas un liec cept sakarsētā krāsnī 200 grādos uz 8-10 minūtēm. Atdzesē.

Sajauc krēmsieru ar citrona sulu un miziņu pēc garšas.

Pildi volovānos krēmsieru, pievieno ikrus un dekorē ar mikrosalātiem vai citiem zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Lasis ar apelsīniem

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Mencas sacepums

1h 30min • Vidēji grūti