Ābolmaizītes

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 2h 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Kondensēts iebiezinātais piens
     400 g
  • Āboli, iztīrīti, gabaliņos
     600 g
  • Jūras sāls
     šķipsniņa
  • Malts kanēlis
     3 TK
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     200 g
  • Demerara brūnais cukurs
     3 ĒK
  • Bio apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
     1/2 gab.
  • Rimi maizes mīkla ar dabīgo ieraugu
     1200 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Piens
     30 ml
  • Lazdu rieksti, sakapāti
     pārbēršanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 24 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec katlā kondensēto pienu (neatvērtu ar visu iepakojumu), pārlej ar aukstu ūdeni un vāri 2 stundas.

Nokās ūdeni, un lej virsū aukstu ūdeni, kamēr ir pilnībā atdzisis.

Paralēli sakarsē krāsni 200 līdz grādiem karstu, pannā liec ābolus un izcep, līdz ir mīksti un gatavi, bet vēl notur formu.

Izņem un pilnībā atdzesē.

Kad atdzisuši, saspaidi ar dakšiņu vai kartupeļu stampu, lai ir putra ar gabaliem.

Kad vārītais piens ir atdzisis, liec traukā kopā ar cukuru, kanēli, apelsīna miziņu, sviestu, sāli un samaisi (es to daru ar plikām rokām).

 

Izrullē mīklu 60 x 40 cm lielu (platākā mala pret tevi) 5 mm biezumā.

Uzsmērē krēmu, lai ir līdz malām, izņemot tālāko horizontālo, kur atstāj 1 cm nesasmērētu.

Uzliec ābolus un rullē ciet, sākot no savas puses.

Sagriez 24 gabalos, liec vai nu 2 mafinu pannās, kas izklātas ar papīriem vai arī atsevišķās papīra formiņās un uz pannas.

Bļodā samaisi olu ar pienu, uzsmērē, uzber riekstus un ļauj uzrūgt 30 minūtes.

Sakarsē krāsni 220 grādus karstu un liec cepties maizītes uz 20 – 25 minūtēm. 

Izņem ārā un atdzesē pirms pasniegšanas.

 

*var izmantot jau gatavo vārītu kondensēto pienu, bet tas būs daudz stingrāks un izteiktāks garšā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Napoleona kūka svētkiem!

1h 30min • Vidēji grūti

Tiramisu siera kūka

12h 45min • Vidēji grūti

Baklava

1h 5min • Vidēji grūti