Sastāvdaļas
Ābolu želejai
-
Latvijas āboli6 gab.
-
Dzirkstošais vīns200 ml
-
Cukurs3 ēdamk.
Jogurta krēmam
-
Saldais krējums200 ml
-
Pūdercukurs3 ēdamk.
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Grieķu jogurts180 g
Pasniegšanai
-
Grauzdēti lazdu rieksti4 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem
Āboliem izņem serdes. Liec cepamtraukā, pielej dzirkstošo vīnu, pieber cukuru.
Cep, līdz āboli izjūk, vidēji 15–25 minūtes – atkarīgs no ābolu šķirnes
Samal visu un izspied caur sietu. Liec ledusskapī pilnībā atdzist un saželēt.
Kad ābolu želeja atdzisusi, gatavo krēmu.
Saputo gaisīgā krēmā saldo krējumu ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno jogurtu un iecilā to, izmantojot konditorejas lāpstiņu.
Kārto desertu traukā vai glāzē, liekot tik kārtās, cik vēlies. Pārkaisa ar sadrupinātiem lazdu riekstiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.