Aperol bumbieri
-
Gatavošana 35min
-
Viegli

Sastāvdaļas
-
Bumbieri (cieti)6 gab.
-
Liķieris Aperol150 ml
-
Dažādu ogu sulas Rimi300 ml
-
Citronskābe1.5 tējk.
-
Cukurs3 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viegls rūgtenums, salduma notis un izsmalcināts augļu maigums – perfekta baudīšana katrā kumosā!
Lej katlā ogu sulu un Aperol, pievieno cukuru un citronskābi. Vāri 2-3 minūtes.
Nomizo bumbierus un liec tos sīrupā vārīties, līdz tie kļuvuši mīksti (aptuveni 12 minūtes vai ilgāk). Ja vēlies, lai bumbieri pilnībā savelkas ar Aperol sīrupu, iesaku tos atstāt sīrupā uz nakti.
Taču tie būs tikpat gardi, ja pasniegsi tos siltus ar, piemēram, aukstu saldējumu un pārlietus ar to pašu sīrupu, kas reducēts vismaz uz pusi.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.