Apgrieztais ābolu pīrāgs

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Apgrieztais ābolu pīrāgs
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pildījums

  • Cukurs
     120 g
  • Āboli
     4 gabali
  • Sviests
     120 g
  • Citrona sula
     2 Ēdamkarote

Mīkla

  • Cukurs
     100 g
  • Mandeļu miltu
     220 g
  • Olas
     1 gab.
  • Sviests
     160 g

Pasniegšana

  • Saldējums
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Āboliem izgriez serdes un sagriež 8 šķēlēs.

Uz pannas izkausē cukuru, līdz tas pārvēršas šķidrā, dzidrā karamelē.

Pievieno sviestu un savāri karameli.

Liec traukā ābolus un citrona sulu.

Viegli maisot, apvāri 2-3 minūtes. Noņem no plīts. 

Ieslēdz cepeškrāsni un karsē to līdz 180 grādiem.

Sagatavo mīklu, sajaucot visas sastāvdaļas.

Mīklu uzklāj āboliem pa virsu un liec cepeškrāsnī uz 30 minūtēm.

Pasniedzot apgriež pannu uz otru pusi. Pasniedz siltu un ar saldējumu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti