Ķirbju siera kūka bez cepšanas

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Ķirbju siera kūka bez cepšanas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • Gatavais (vai paša gatavots) biskvīts
     1 šķēlīte (-s)
  • Malts kanēlis
     0.5 tējk.
  • Apelsīnu sula
     50 ml

Pildījumam

  • Ķirbju biezenis
     300 g
  • Kondensēts piens ar cukuru
     100 g
  • Krēmsiers
     400 g
  • Jogurts bez piedevām
     100 g
  • Malts kanēlis
     1.5 g
  • Apelsīns
     1 gab.
  • Želatīns
     30 g

Dekoram

  • Kondensēts piens ar cukuru
     200 g
  • Saldais krējums
     50 ml
  • Pekanrieksti Rimi attīrīti
     1 sauja (-s)
  • Malts kanēlis
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maiga ķirbju siera kūka bez cepšanas – krēmīga, aromātiska un eleganta deserts, kas priecēs gan ikdienā, gan svētkos.

Ieklāj kūkas formā biskvītu un samitrini to ar apelsīnu sulu, kas samaisīta ar kanēli.

Saputo kondensēto pienu ar krēmsieru un jogurtu.

Masai pievieno apelsīnu sulu, ķirbja biezeni, kanēli.

Uzbriedini želatīnu 50 ml ūdens, sakarsē un pielej masai.

Visu kārtīgi samaisi un pildi kūkas formā. Liec sastingt ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

Samaisi vārīto kondensēto pienu ar krējumu, pildi konditorejas maisiņā un, kad kūka ir atdzisusi, veido uz tās unikālu dekoru, ko papildini ar riekstiem un nedaudz kanēļa.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju risoto

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķiršu galete

2min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aveņu-jogurta kūka

40min • Viegli