Augstspiediena katlā gatavots liellops ar šķelto zirņu biezeni

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa stroganovs Rimi (fasēts)
     550
  • Olīveļļa Rimi Light
     20
  • Selerijas sakne
     200
  • Burkāni
     300
  • Zaļi zirnīši Rimi (saldēti)
     100
  • Šalotes sīpols
     2 gab.
  • Liellopa vai vistas buljons
     250

Biezenim

  • Šķeltie zirņi Rimi Basic
     300
  • Kartupeļi
     120
  • Ūdens
     pēc nepieciešamības
  • Sāls
     4

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja gatavo mērci parastajā katlā, tad atceries, ka tev būs jāgatavo 2-3 reizes ilgāk un būs nepieciešams vairāk buljons, jo parastajā katlā tas ātrāk iztvaicē.

Sagriez seleriju sakni un burkānus strēmelītēs, šalotes sīpolu kubiņos.

Olīveļļā apcep liellopa gabaliņus, pievieno sīpolu un saknes.

Pielej buljonu un liec katlam virsū vāku. Ja tev nav buljona, izmanto ūdeni un sev iecienītākās garšvielas.

Kad sākas spiediens, samazini temperatūru uz pusi un vāri zem spiediena 20 minūtes.

Liec vārīt biezeni. Zirņiem pielej tīru ūdeni, lai tas pārklāj vismaz 2 cm un pievieno sagrieztus kartupeļus un sāli.

Vāri līdz zirņi un kartupeļi mīksti un ūdens gandrīz novārījies. Samal krēmveida biezenī. 

Ja biezenis tev šķiet pa šķidru, liec to atpakaļ uz plīts un maisot iztvaicē lieko šķidrumu. 

Pasniedz biezeni kopā ar liellopa mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.