Paelja ar jūras veltēm

  • Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Sīpoli
     2 gabali
  • Olīveļļa
     150 ml
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Tomātu gabaliņi savā sulā
     2 gab.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Čili pārsas
     0.5 ēdamk.
  • Saldā paprika
     3 ēdamk.
  • Safrāns
     1 g
  • Baltvīns
     300 ml
  • Buljons dārzeņu
     1.5 L
  • Zaļie zirnīši saldēti
     400 g
  • Kalmāri
     300 g
  • Tīiģerganeles
     1 kg
  • Mīdijas čaumalā
     1 kg
  • Arborio rīsi
     500 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šo recepti noteikti jāizmēģina visiem jūras velšu cienītājiem! Paelja ir ēdiens, kas cēlies no Spānijas un ir iecienīts visā pasaulē. Tavas garšu kārpiņas būs sajūsmā!

Plakanā čuguna vai paeljas pannā olīveļļā sautē sīpolus, līdz tie mīksti.

Pievieno ķiplokus, sautē 2 minūtes. Pievieno tomātus ar šķidrumu, čili pārslas, cukuru, sāli, papriku un safrānu. Sautē 6 minūtes.

Pagatavo zivs buljonu pēc norādēm uz iepakojuma.

Pievieno pannā rīsus, maisi, līdz tie apvilkušies ar mērci.

Pievieno buljonu un vīnu. Izlīdzini rīsus pannā, sautē uz mazas uguns 20 minūtes. Ja nepieciešams, pielej ūdeni.

Kad rīsi kļūst mīksti, iemaisi kalmārus, zirnīšus, pa virsu liec garneles. Kad garneles kļūst rozā, apgriez tās uz otru pusi un kārto pāri mīdijas čaumalā. Kad tās atveras, paelja ir gatava.

Liec galdā cepampannā.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti