Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Tītara krūtiņas fileja
     1.5 kg
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Aprikožu ievārījums
     200 g
  • Žāvētas aprikozes
     150 g
  • Sojas mērce
     120 ml
  • Svaigi rozmarīna zariņi
     8 gabali
  • Svaigi timiāna zariņi
     8 gabali
  • Mazie kartupelīši
     1 kg
  • Sāls un piecu piparu maisījums
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgs tītara ceperis ar aprikozēm ir lieliska izvēle nesteidzīgām ģimenes vai svētku pusdienām.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem
Liec tītara cepeti cepešpannā un ierīvē ar olīveļļu, tējkaroti sāls un aprikožu ievārījumu. Pārlej ar sojas mērci. Liec virsū aprikozes, rozmarīnu un timiānu. Apkaisi ar pipariem.
Kārto kartupelīšus cepešpannā apkārt gaļai. Liec virsū vāku vai apsedz ar foliju un cep aptuveni 1 stundu un 15 minūtes. Kad gaļa ir cepusies 30 minūtes, noņem vāku vai foliju, uzlej cepetim mērci, kura izveidojusies pannas apakšā. Atkārto to pašu vēl pēc 30 minūtēm.
Kad cepetis gatavs, izņem no cepeškrāsns un ļauj tam “atpūsties” pannā.
Pārliec gaļu uz servējamā šķīvja, sagriez, aplej ar mērci un liec apkārt kartupelīšus.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti