Baklažānu un tomātu sacepums

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Baklažānu un tomātu sacepums

Sastāvdaļas

  • Baklažāns
     1 gab.
  • Cukīni
     1 gabali
  • Mazs kabacis
     1 gabali
  • Nelieli tomāti
     5 gab.
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     3 ēdamk.
  • Itāļu garšvielas Selection by Rimi
     1 tējk.
  • Tomātu mērce ar saulē kaltētiem tomātiem Selection by Rimi
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Baklažānu un tomātu sacepums

Sagriez baklažānu, tomātus, cukīni un kabaci šķēlītēs.
Ķiplokus izspied caur ķiplokspiedi vai smalki sakapā un kopā ar olīveļļu un itāļu garšvielām ierīvē dārzeņos.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.
Cepešpannas dibenā lej mērci, pa virsu kārto dārzeņu šķēlītes.
Atlikušo eļļu no trauka, ja tāda ir palikusi, pievieno pa virsu dārzeņiem.
Cep 35-45 minūtes.
Pasniedz siltu, taču tas garšos tikpat labi arī auksts.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti