Baltās zivs iesmiņi

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Baltās zivs iesmiņi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Mencas fileja
     500 g
  • Bambusa iesmi
      4-8 gab.

Marināde

  • Gaišā sojas mērce
     20 ml
  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sezama sēklu eļļa
     10 ml
  • Laima sula
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ingvers
     0.5 tējk.
  • Čili pipari
     1 tējk.
  • Sezama sēklas
     1 ēdamk.
  • Cukurs
      pēc garšas
  • Koriandrs
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc marinādi un liec marinēties gabalos sagrieztu mencas fileju. 

Šai marinādei derēs jebkura baltās zivs fileja. 

Marinē vismaz 10 minūtes, var arī ilgāk. 

Tad spraud zivi uz izmērcētiem iesmiņiem un grilē 2–3 minūtes no katras puses.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tītara krūtiņas cepetis ar aprikozēm

1h 30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti