Baltās zivs kroketes

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti
Baltās zivs kroketes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kroketes

  • Baltās zivs fileja
     400 g
  • Kartupeļi
     200 g
  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gabali
  • Vistas olas
     2 gabali
  • Rīvēts parmezāns
     40 g
  • Panko (rīvmaize)
     200 g
  • Kviešu milti
     2 ēdamk.
  • Eļļa vārīšanai
     1 L

Piedevas

  • Ķiršu tomāti
     600 g
  • Extra virgin olīveļļa
     1 ēdamk.
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Sāls
     
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Svaigs timiāns
     1 sauja (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ātri pagatavojamas zivs kroketes, kas garšos visai ģimenei.

Samaļ vai smalki sakapā zivs fileju.

Sastampā kartupeļus.

Sajauc kartupeļus ar zivi, pieliec vienu olu. Pieber ķiploku pulveri, parmezānu, pievieno 1‒2 ēdamk. rīvmaizes. Pierīvē citrona miziņu un pieber sāli. No masas izveido bumbiņas, lielākas vai mazākas.

Bumbiņas liec miltos, tad apviļā sakultā olā un visbeidzot panko (rīvmaizē). Uzkarsē eļļu līdz 170 grādiem un novāri kroketes līdz gatavībai. Ja neesi pārliecināts, ka kroketes izvārījušās pilnībā, liec nedaudz karsēties cepeškrāsnī.

Paralēli gatavo tomātus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tomātus sagriez uz pusēm, pievieno eļļu, ķiplokus, timiānu un medu. Cep 10 minūtes.

Pasniedz kroketes kopā ar siltiem ķiršu tomātiņiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli