Biešu un kartupeļu biezenis

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Biešu un kartupeļu biezenis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bietes
     2 gab.
  • Kartupeļi
     6 gab.
  • Ūdens
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas
  • Sviests
     50 g
  • Piens
     100 ml
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā.

Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu.

Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri. Sastampā biezeni.

Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes