Biezpiena klimpas ar aveņu mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Biezpiena klimpas ar aveņu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Lazdonas biezpiens
     380 g
  • Pilngraudu kviešu milti
     3 ēdamk.
  • Kviešu milti
     8 ēdamk.
  • Saldētas avenes Rimi (atlaidinātas)
     400 g
  • Dzeramais ūdens
     100 ml
  • Cukurs
     3 ēdamk.
  • Svaigas piparmētras
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Biezpiena klimpas ar aveņu mērci

Biezpienu izmīci ar abiem miltiem.
Izrullē vairākas garas desu strēmeles un sagriez mazos spilventiņos – klimpās.
Biezpiena klimpas liec vārīties verdošā ūdenī 1–2 minūtes, līdz tās uzpeld pa virsu.
Pagatavo mērci: samal avenes ar cukuru un ūdeni.
Ja vēlies, izberz caur sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.
Pasniedz ēdienu ar piparmētru lapiņām.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Gruboto ar jūras veltēm

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ābolu kūka

1h 10min • Viegli

Ziemeļbrieža braunijs

40min • Viegli