Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumu kārtām

  • Sagataves 45min ,  Gatavošana 2h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas biezpiena masai

  • RIMI 9% pilnpiena biezpiens
     1 kg
  • 35% saldais krējums
     600 ml
  • Baltais cukurs
     300 g
  • Saldā laime upeņu marmelāde, smalki sagriezta
     250 g

Sastāvdaļas kūkas kārtām

  • Klasiskie cepumi Selga
     360 g
  • Cepumi Selga ar šokolādes garšu
     360 g

Sastāvdaļas glazūrai

  • Ekstra tumšā šokolāde, salauzta gabaliņos
     200 g
  • Straupe 82% saldkrējuma sviests
     200 g

Sastāvdaļas dekorēšanai

  • Saldā laime smiltsērkšķu marmelāde
     100 g
  • Saldā laime aveņu marmelāde
     100 g
  • Cepumi Selga ar apelsīnu sukādēm
     55 g
  • Cepumi Selga ar šokolādes gabaliņiem
     55 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Neaizmirstamā latviešu kūku klasika nedaudz jaunās garšu notīs!

Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samal biezpienu kopā ar cukuru un saldo krējumu. Pievieno upeņu marmelādi un iemaisi.

Liec kopā kūku. Katrai kārtai izmanto 180 g cepumu. Virs katras kārtas klāj biezpiena masu.

Kad kūka salikta, liec ledusskapī savilkties uz vismaz 2 h, lai biezpiena masas mitrums ievelkas cepumos.

Kad kūka gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu un pārlej kūku ar glazūru.

Atdzesē, lai glazūra sastingst.

Dekorē kūku ar krāsainām marmelādēm un apaļiem Selgas cepumiem. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.