Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumu kārtām

  • Gatavošana 2h 45min
  • Viegli
Biezpiena krēma kūka ar Selgas cepumu kārtām
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Biezpiena masa

  • Pilnpiena biezpiens ( 9%)
     1 kg
  • Saldais krējums (35%)
     600 ml
  • Baltais cukurs
     300 g
  • Saldā laime upeņu marmelāde
     250 g

Kūkas kārtas

  • Klasiskie cepumi Selga
     360 g
  • Cepumi Selga ar šokolādes garšu
     360 g

Glazūra

  • Tumšā šokolāde
     200 g
  • Saldkrējuma sviests (82%)
     200 g

Dekors

  • Saldā laime smiltsērkšķu marmelāde
     100 g
  • Saldā laime aveņu marmelāde
     100 g
  • Cepumi Selga ar apelsīnu sukādēm
     55 g
  • Cepumi ar šokolādes gabaliņiem
     55 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Neaizmirstamā latviešu kūku klasika nedaudz jaunās garšu notīs!

Virtuves kombainā vai ar rokas blenderi samal biezpienu kopā ar cukuru un saldo krējumu. Pievieno smalki sagrieztu upeņu marmelādi un iemaisi.

Liec kopā kūku. Katrai kārtai izmanto 180 g cepumu. Virs katras kārtas klāj biezpiena masu.

Kad kūka salikta, liec ledusskapī savilkties uz vismaz 2 h, lai biezpiena masas mitrums ievelkas cepumos.

Kad kūka gatava, ūdens peldē izkausē šokolādi (salauztu gabaliņos) ar sviestu un pārlej kūku ar glazūru.

Atdzesē, lai glazūra sastingst.

Dekorē kūku ar krāsainām marmelādēm un apaļiem Selgas cepumiem. Pasniedz.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti