Biezpiena pončiki

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Biezpiena pončiki
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Biezpiens
     350 g
  • Milti
     115 g
  • Olas
     2 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Soda vai cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Rīvmaize panēšanai
     60 g
  • Skābais krējums
     180 g
  • Apelsīnu marmelāde
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc visas sastāvdaļas, pamazām pievienojot miltus, lai to nav par daudz, – mīklai jāveidojas stingrai, lai viegli veidojas bumbiņas.

Pēc tam tās panē rīvmaizē.

Uzkarsē eļļu, liek iekšā biezpiena bumbiņas un vāra, līdz ir zeltaini brūnas.

Lieliski garšo gan siltas, gan atdzesētas. Pasniedz ar skābo krējumu vai apelsīnu džemu. 

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti