Boloņas mērce

  • Gatavošana 1h 5min
  • Vidēji grūti
Boloņas mērce

Sastāvdaļas

  • Maltā gaļa
     400 g
  • Pupiņas konservētas Rimi
     400 g
  • Tomāti savā sulā
     400 g
  • Burkāni
     150 g
  • Šalotes sīpoli
     90 g
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     30 g
  • Svaigs baziliks
     20 g
  • Brūnais cukurs
     15 g
  • Pipari malti
     4 g
  • Sāls
     3 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viss labais un garšīgais ir pavisam vienkāršs. Iederēsies lieliski rudens un ziemas pusdienās, kad gribas siltu un omulīgu maltīti.

Sagriez sīpolus, burkānus un ķiploku smalkos gabalos.

Katliņā karsē olīveļļu un apcep sīpolus, burkānus, pieber cukuru.

Pievieno malto gaļu un ķiploku. Cep līdz kļūst zeltaini brūni.

Pievieno tomātus savā sulā un sulu no konservētām pupiņām.

Samazini karstumu un lēnām vāri vismaz 40 minūtes, līdz mērce iebiezinās.

Pievieno pupiņas, sāli un piparus.

Sakapā baziliku, pieber mērcei un pusdienas gatavas.

Mērci var pasniegt ar makaroniem, dārzeņiem, pildīt tortiljās.

Līdzīgas receptes

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes