Sastāvdaļas
-
Tostermaize1 gab.
-
Sviests10 g
-
Krēmsiers10 g
-
Auksti kūpināta laša vai foreles fileja30 g
-
Vistas ola (vārīta)1 gab.
-
Etiķis1 ēdamk.
-
Laša vai foreļu ikri1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Sīpolloki (smalki sagriezti)papildus garšai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Svinīgās brokastu maizītes ar ikriem būs perfekts svētku dienas sākums - kraukšķīgā maizīte ar ikriem un vārīto olu sniegs lielisku garšu buķeti!
Apsmērē tostermaizi ar sviestu no abām pusēm un apgrauzdē uz pannas. Nedaudz padzesē.
Mazā katliņā uzvāri ūdeni, pievieno etiķi un sāli. Samazini temperatūru par trešo daļu un uzmanīgi ieslidini olu bez čaumalas ūdenī. Ļauj vārīties 3-4 minūtes.
Apsmērē kraukšķīgo tostermaizi ar krēmsieru, uzliec plānu šķēli kūpināta laša. Pa virsu liec bez čaumalas novārītu olu un ikrus. Pārkaisi ar sāli, pipariem un sīpollokiem.