Sastāvdaļas
-
Vidēji tomāti2 gabali
-
Ķiploki (salsai)1 daiva (-s)
-
Ķiploki (bagetes apziešanai)1 daiva (-s)
-
Olīveļļa (salsai)1 Ēdamkarote
-
Olīveļļabagetes apsmērēšanai
-
Čili pipars0.2 gabali
-
Cukurs0.5 Tējkarotes
-
Tīģergarneles6 gabali
-
Vārīti turku zirņi2 Ēdamkarote
-
Sasmalcināti pētersīļi1 Ēdamkarote
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Baltvīns30 ml
-
Bagete4 šķēlīte (-s)
-
Dīgstidekoram
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Verdošā ūdenī noblanšē tomātus, iegriežot pirms tam krustiņu tomāta apakšā. Novelc mizu un sasmalcini.
Uzkarsē pannā olīveļļu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, apcep, tad pievieno sasmalcinātu čili un vīnu. Reducē vīnu.
Pievieno sasmalcinātus tomātus, cukuru, sāli, piparus, pasautē pāris minūtes. Tad pievieno vārītas, tīrītas garneles un turku zirņus.
Pavāri 2 minūtes, pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Sagriez bageti garenās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu, apsmērē ar ķiploku un liec grilēt 250 grādos uz pāris minūtēm.
Uz grilētās maizītes kārto tomātu un garneļu salsu, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize