Sastāvdaļas
-
Vidēji tomāti2 gab.
-
Ķiploki (salsai)1 daiva (-s)
-
Ķiploki (bagetes apziešanai)1 daiva (-s)
-
Olīveļļa (salsai)1 ēdamk.
-
Olīveļļabagetes apsmērēšanai
-
Čili pipars0.2 gabali
-
Cukurs0.5 tējk.
-
Tīģergarneles6 gabali
-
Vārīti turku zirņi2 ēdamk.
-
Sasmalcināti pētersīļi1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Baltvīns30 ml
-
Bagete4 šķēlīte (-s)
-
Dīgstidekoram
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Verdošā ūdenī noblanšē tomātus, iegriežot pirms tam krustiņu tomāta apakšā. Novelc mizu un sasmalcini.
Uzkarsē pannā olīveļļu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, apcep, tad pievieno sasmalcinātu čili un vīnu. Reducē vīnu.
Pievieno sasmalcinātus tomātus, cukuru, sāli, piparus, pasautē pāris minūtes. Tad pievieno vārītas, tīrītas garneles un turku zirņus.
Pavāri 2 minūtes, pievieno sasmalcinātus zaļumus.
Sagriez bageti garenās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu, apsmērē ar ķiploku un liec grilēt 250 grādos uz pāris minūtēm.
Uz grilētās maizītes kārto tomātu un garneļu salsu, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.