Brusketa ar tomātiem, garnelēm un turku zirņiem

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Brusketa ar tomātiem, garnelēm un turku zirņiem
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Vidēji tomāti
     2 gab.
  • Ķiploki (salsai)
     1 daiva (-s)
  • Ķiploki (bagetes apziešanai)
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa (salsai)
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
      bagetes apsmērēšanai
  • Čili pipars
     0.2 gabali
  • Cukurs
     0.5 tējk.
  • Tīģergarneles
     6 gabali
  • Vārīti turku zirņi
     2 ēdamk.
  • Sasmalcināti pētersīļi
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Baltvīns
     30 ml
  • Bagete
     4 šķēlīte (-s)
  • Dīgsti
      dekoram

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Verdošā ūdenī noblanšē tomātus, iegriežot pirms tam krustiņu tomāta apakšā. Novelc mizu un sasmalcini.
Uzkarsē pannā olīveļļu, pievieno sasmalcinātu ķiploku, apcep, tad pievieno sasmalcinātu čili un vīnu. Reducē vīnu.

Pievieno sasmalcinātus tomātus, cukuru, sāli, piparus, pasautē pāris minūtes. Tad pievieno vārītas, tīrītas garneles un turku zirņus.

Pavāri 2 minūtes, pievieno sasmalcinātus zaļumus.

Sagriez bageti garenās šķēlēs, apslaki ar olīveļļu, apsmērē ar ķiploku un liec grilēt 250 grādos uz pāris minūtēm.

Uz grilētās maizītes kārto tomātu un garneļu salsu, dekorē ar dīgstiem un pasniedz.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Diļļu marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Provansas marināde

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Jāņu siera recepte

3h • Vidēji grūti