Buffalo tofu wings

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Tofu spārniņi

  • Stingrs tofu
     500 g
  • Kukurūzas ciete
     6 ēdamk.
  • Augu piens
     60 ml

Maizes drupatas maisījums

  • Rīvmaize (Panko stila)
     130 g
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.
  • Paprikas pulveris
     0.5 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pipari
      pēc garšas
  • Svaigi pētersīļi
     1 ēdamk.

Bufalo mērce

  • Sweet čili mērce
     90 g
  • Vegānu sviests
     35 g
  • Ķiploku granulas
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Rančo stila mērce

  • Vegānu majonēze
     200 g
  • Nesaldināts augu piens
     120 ml
  • Dilles (kaltētas)
     0.5 tējk.
  • Pētersīļi (kaltēti)
     0.5 tējk.
  • Ķiploku pulveris
     0.5 tējk.
  • Sīpolu pulveris
     0.5 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No tofu notecini lieko ūdeni. Ietin virtuves dvielī, uzliec slogu un atstāj uz 20-30 min. Pēc tam sagriez 18 nūjiņās.
Liec kukurūzas cieti vienā bļodā, pienu - otrā un trešajā bļodā sajauc visas maizes drupatu maisījuma sastāvdaļas.
Daļu drupatu maisījuma izber uz šķīvja. Katru tofu “spārniņu” apviļā kukurūzas cietē, pēc tam pienā, pēc tam maizes drupatās. Novieto uz cepamās pannas.
Pannu liec cepeškrāsnī un cep 220°C 25 min. Spārniņus apgriez un cep vēl 10-15 min. līdz tie ir kraukšķīgi.
Kamēr tofu cepas, pagatavo bufalo mērci. Izkausē sviestu, iemaisi Red Hot čili mērci, ķiploku granulas un sāli.
Gatavo rančo stila mērci, visas sastāvdaļas samaisot kopā.
Kad spārniņi izcepušies, tos ieber lielā traukā un pārlej pāri bufalo mērci, lai tā noklātu visus spārniņus.
Pasniedz kamēr karsti ar vegāno rančo stila mērci un pārkaisītiem pētersīļiem.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes