Bukstiņputra ar miežu putraimiem

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Bukstiņputra ar miežu putraimiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
     200 g
  • Sīpols
     50 g
  • Burkāni
     200 g
  • Sviests
     50 g
  • Bekons
     100 g
  • Putraimi
     100 g
  • Buljons
     1 gabali
  • Krējums
     50 g
  • Loki
     1 bunte (-s)
  • Garšvielas pēc izvēles
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo burkānus un kartupeļus, sagriez mazākos gabaliņos.
Nomizo sīpolu un sagriez smalkos kubiņos.
Visus dārzeņus apcep 30 gramos sviesta.
Katlā lej 1,5 litrus ūdens, liec buljona kubiņu un pieber putraimus.
Kad burkāni, kartupeļi un sīpoli apcepti, liec katlā arī tos.
Putru var vārīt turpat uz plīts vai likt noslēgtā traukā cepeškrāsnī uz 25 minūtēm 180 grādos.
Tikmēr sacep bekonu, lai kraukšķ.
Putrai pievieno atlikušo sviestu un pasniedz ar bekonu.
Piedeva putrai var būt arī krējums ar sagrieztiem lociņiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Ābolu kūka

1h 10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Krēmīgie rīsi ar sterleti

30min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti