Bulgurs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli
Bulgurs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bulgurs
     300 g
  • Dārzeņu buljons
     600 ml
  • Burkāni
     4 gab.
  • Kartupeļi saldie
     1 gab.
  • Bietes
     3 gab.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Timiāns
      10 zariņi
  • Ķiploks
     2 gabali
  • Sāls
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
 

Sagatavo saknes cepšanai, noskalo, un, ja nepieciešams, nomizo. 

Sagriez gabalos kādos vēlies, galvenais vienāda lieluma. 

Aplej ar eļļu, pievieno uz pusi pārgrieztus ķiplokus, timiāna zariņus un sāli. 

Liec cepamajā traukā un cep 25-30 minūtes.
 

Pa to laiku uzvāri buljonu un ieber tajā bulguru. 

Uzliec katlam vāku un ļauj uzbriest 15 minūtes.
 

Pasniedz bulguru ar dārzeņiem, pārlejot ar svaigi spiestu citrona sulu.

Saistītās receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biešu pasta

10min • Viegli

Šašlika pasta

25min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Jāņu mērces

5min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.