Bulgurs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli
Bulgurs ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Bulgurs
     300 g
  • Dārzeņu buljons
     600 ml
  • Burkāni
     4 gab.
  • Kartupeļi saldie
     1 gab.
  • Bietes
     3 gab.
  • Olīveļļa
     30 ml
  • Timiāns
      10 zariņi
  • Ķiploks
     2 gabali
  • Sāls
     1 tējk.
  • Citrons
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem.
 

Sagatavo saknes cepšanai, noskalo, un, ja nepieciešams, nomizo. 

Sagriez gabalos kādos vēlies, galvenais vienāda lieluma. 

Aplej ar eļļu, pievieno uz pusi pārgrieztus ķiplokus, timiāna zariņus un sāli. 

Liec cepamajā traukā un cep 25-30 minūtes.
 

Pa to laiku uzvāri buljonu un ieber tajā bulguru. 

Uzliec katlam vāku un ļauj uzbriest 15 minūtes.
 

Pasniedz bulguru ar dārzeņiem, pārlejot ar svaigi spiestu citrona sulu.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Risotto ar pikšu

1h • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli

Skābeņu zupa

45min • Viegli

Siltā tortilja ar malto gaļu

25min • Vidēji grūti